Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde Suriye’den Türkiye’ye gelmek isteyen mülteci gerginliği yaşanıyor.

Akçakale karşısında bulunan Telabyad’a gelen mülteciler Akçakale Toprak Mahsulleri Ofisi(TMO) yanında birikmeye başladı. Sayıları 3 bini bulan mültecilerin sayısı her geçen saat itibariyle artıyor. Sınıra sıfır noktada biriken Suriyeli mültecilere askerler tarafından uzaklaşmaları konusunda uyarıda bulunuyor. Sınırda geçişe izin vermeyen asker bazen havaya ateş ederek mültecilerin sınırı geçmesine izin vermiyor.

Akçakale emniyet müdürlüğüne bağlı güvenlik güçleri Türkiye tarafında da güvenlik bölgesi oluşturarak Türkiye tarafından vatandaşların sınıra yaklaşmasına izin vermiyor. Akçakale’de de kalabalık gruplar halinde vatandaşlar sınıra akın ediyor. İlçede olası olaylar için Emniyet Müdürlüğü tarafından il merkezinden de ek polis güçleri getirildi.

Sınırda sayıları 3 bini bulan Suriyeli mültecilerin artması bekleniyor. Alınan bilgiye göre geçişlere izin verilmeyeceği belirtiliyor. Bölgede batıdan Resulayn’den gelen PYD güçleri ile Kobani tarafından gelen PYD ve Özgür Suriye ordusuna ait güçlerin Telabyad’ı ele geçirmesi bekleniyor. Uzun süredir Telabyad’ı elinde tutan İŞİD güçleri şehri korumak için çevresine hendek kazdığı ve mühimmat depoladığı belirtiliyor.

Akçakale’de yaşayan vatandaşlar olayları tedirginlik içerisinde takip ediyor.