Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde sessizlik hakim. Türkiye’nin Kandil ve Suriye içerisinde IŞİD ve PKK mevzilerine yaptığı bombalamanın ardından güvenlik güçleri ilçe sınırında ek güvenlik önlemleri almaya başladı. Şanlıurfa istikametinden birçok zırhlı araç ilçeye getirilerek konuşlandı.

Sınırda nöbet tutan askerler, zırhlı araçların içerisinde güvenliği sağlarken sınırda da tanklar yer alıyor. İlçeden kimseyi sınıra yaklaştırmayan güvenlik güçleri, sınır nöbetinde teyakkuz halinde bulunuyor. Türkiye genelinde PKK tarafından yapılan saldırılar sonucunda şehit düşen güvenlik güçleri için ilçedeki iş yerleri ve evler bayraklar ile donatıldı.

Öte yandan Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinin karşısında bulunan Tel Abyad’ı PYD ve Özgür Suriye Ordusu'nun ele geçirmesi sonrası ilçeye asılan dev PYD bayrağı indirildi. Bayrak, uzun süre PYD ve Özgür Suriye Ordusu arasında da tartışmalara sebep olmuştu. İlçe merkezinde hiçbir bayrak dalgalanmaz iken Suriye’ye ait ofis binasında küçük bir PYD bayrağı asılı bulunuyor. İlçedeki büyük bayrak direğinde ise bir yıldır asılı bulunan siyah IŞİD bayrağı, ilçenin el değiştirmesi sonucunda indirilmişti.