Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesi sakinleri son günlerde yaşanan terör olaylarını lanetlemek için yürüdü.

İlçedeki sivil toplum kuruluşlarının yer aldığı 'Akçakale dayanışma platformu' adı altında bir araya gelen STK temsilcileri ilçenin merkezi İstasyon Caddesi üzerinde ellerinde dev Türk Bayrakları ile yürüyüp, “Teröre lanet-birliğe davet, şehitler ölmez-vatan bölünmez, kahrolsun PKK” sloganları atıp kaymakamlık binası önünde toplandılar.

Okunan Kur’an-ı Kerim ve duaların ardından platform adına gazeteci İsmail Arslan yaptığı konuşmada terörü lanetleyerek yakın bir zaman içerisinde Harran’da ve Akçakale’de 3 kişinin şehit edildiğini, Kürdiyle, Arabıyla, Çerkeziyle, Lazıyla, Osmanlı’nın torunları olarak terörü lanetlediklerini söyledi. 15 sivil toplum kuruluşu adına açıklama yapan Arslan, Selahaddin Eyubi’nin “Dostları ile uğraşanlar, düşmanları ile savaşamazlar” sözünü hatırlatarak mezardaki kardeşlerimizin mezarda rahat uyumaları için burada toplandıklarını söyledi. Gazeteci Arslan; “Bizim ülkemizin düşmanları bellidir. Amerika Türkiye’nin düşmanıdır. İsrail Türkiye’nin düşmanıdır. Ve daha birçok Avrupa ülkesi Türkiye’nin düşmanıdır. Bizimle uğraşanlar gidip onlarla uğraşsınlar. Sabrımızı taşırmasınlar. Kardeşlerimizin mezarlarında rahat uyumaları için buradayız.“ dedi.

Sık sık “Askere uzanan eller kırılsın” sloganları atan grup 10 yaşındaki bir kız çocuğunun okuduğu İstiklal Marşı duygulu anların yaşanmasına sebep oldu. Platform üyelerinden bir vatandaşın da okuduğu bayrak şiiri katılanlar tarafından büyük bir süre alkış aldı. Emniyet müdürlüğünün geniş güvenlik önlemi aldığı terörü lanet yürüyüşü olaysız bir şekilde sona erdi.

Yürüyüşe önceki hafta Hakkâri’nin Yüksekova ilçesindeki Dağlıca bölgesinde şehit olan Jandarma uzman çavuş İbrahim Taş’ın babası da katıldı.