Mahalle kahvesinde boş vakit geçirmekten sıkılan Nilüfer Akçalar Mahallesi’nin erkekleri ikinci bir dil öğrenmeye merak saldı. Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği kursun en hevesli öğrencileri ise mahallenin ihtiyar delikanlıları oldu.

Geçimlerini tarım ve hayvancılıkla sağlayan Nilüfer’e bağlı Akçalar Mahallesi’nin gencinden yaşlısına kadar çok sayıda erkeği, kahvede geçirdikleri boş vakitlerini değerlendirmek için farklı bir yöntem buldu. Dünyanın çeşitli ülkelerinden mahallelerine gelen turistlerle iletişim sıkıntısı yaşayan mahalle sakinleri, Nilüfer Belediyesi Akçalar Bölge Sorumlusu Fikriye Eker’e İngilizce öğrenme taleplerini iletti. Mahallenin bu talebine duyarsız kalmayan Nilüfer Belediyesi de Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nde görev yapan İngilizce öğretmeni Ilgın Demir’i görevlendirerek Nilüfer Belediyesi Akçalar hizmet binasında İngilizce eğitimlerini başlattı.

'NİLÜFER’DE YAŞAMAK AYRICALIKTIR'

Yaklaşık altı ay sürecek eğitimlerin ikinci ayında kursiyerlerle bir araya gelen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, mahalle sakinlerinden gelen İngilizce öğrenme talebinin kendisini şaşırttığını belirterek, "Akçalar’da özellikle tarımla ve hayvancılıkla uğraşıyorlar. Farklı bir talep geldi ve biz farklılıkları uygulayan bir kurumuz. Bu da bizim için bir ilk oldu. Böyle bir ilki de hemen gerçekleştirelim ve sonuçlarını da bir an önce görelim istedik. Kurs başladıktan bir müddet sonra birçok kişinin vazgeçeceğini düşünmüştüm fakat iki ay gibi bir süre sonunda arkadaşlarımızın gayet iyi bir biçimde ve dersini çalışarak dertlerini anlatabilecek duruma geldiklerini görmek beni çok mutlu etti." dedi.

İkinci dil öğrenmek için Nilüfer Belediyesi’ne başvuru yapan Akçalar Mahalle sakini Hüseyin Yıldırım da "Burada yaşayanların birçoğu çiftçi. ‘Çiftçiler ne yapsın yabancı dili’ diye düşünen insanlar olacaktır. Şu anda yaptığımız işi yabancı dil olarak adlandırmıyoruz. Biz varız, diğerleri var. Bize göre yabancı dediğimizde biz de onlara yabancılaşıyoruz. Birbirimize yabancılaşmanın, birbirimizin dillerini yabancı olarak adlandırmanın anlamsız olduğunu düşünüyoruz. Bu yüzden kursumuza ‘ikinci dil kursu’ adını verdik." şeklinde konuştu.

İkinci dil eğitimi alan Akçalar Mahalle sakinlerine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey dönem sonunda sürpriz bir hediye vereceğini söyledi.