Maç sonu düzenlenen basın toplantısında konuşan Mustafa Reşit Akçay, "Bizim için önemli bir müsabakaydı. Eşik müsabakalarından birisiydi ama biz bu müsabakada iyi oynayamadık. Gollerin erken gelmesiyle bir çöküntü yaşadık. Bu yüksek konsantrenin getirdiği durumdan kaynaklanabilir. Ne olursa olsun ortada bir gerçek var Rizespor'a kendi evimizde mağlup olduk. Bu da sahamızda ilk yarı itibariyle ilk mağlubiyetimiz oldu." dedi.

Taraftarların maç sırasında kendisi aleyhine istifa sloganları atmasıyla ilgili olarak gazetecilerin sorusunu yanıtlayan Akçay, “Bence biraz planlı bir organizasyon oldu. Demek ki, bazı kesimler bekliyormuş. Lig'de 17 puana ulaşmışız, 11. sıradayız ama benim seyircim 1-0 mağlup iken ”˜istifa' diyebiliyor. Bu beni son derece üzdü. Ekmeğini yediğim yerde tabağıma hiç tükürmedim. Eksikliğimi hissettiğim zaman zaten ben o tavrı gösterecek insanım. Seyirci ve taraftarın her zaman söylediklerini dikkate alan birisiyim. Ortada bazı gerçeklerin saptırıldığını düşünüyorum. Elbette çuvaldızı kendimize batıracağız. Ama bunun yanında başka bir mesaj verilmesi oldukça düşündürücü.” diye konuştu.

Ocak ayının yeni yapılanma ve transfer dönemi olduğunu belirten Akçay, büyük takımlardan kendi futbolcularına gelen transfer tekliflerinin de oyunlarında etkili olabileceğini kaydetti. 

Yeni bir yapılanma döneminin geldiğini dile getiren Akçay, "Belki oyuncularım bu duruma göre strateji veya hazırlık içinde olabilir ama bunların hiç biri bizim sahada kötü olmamızı gerektirecek durumlar değil. Sahada işimizi yapmak zorundayız. Profesyonelce hareket edilmesinden yanayım. Bunlar yaşanabilir. Biz ilk yarıda 4-5 maçı 10 kişi oynadık. Her müsabakadan sonra 2-3 oyuncu kaybederek geldik ama ben bunu hiçbir zaman gündeme getirmedim. Sonuçta taraftar seyirci her zaman haklıdır.” ifadelerini kullandı.