Akdeniz Belediye Eş Başkanı Yüksel Mutlu merkez hizmet binalarının dün akşam saatlerinde kimliği belirsiz bir grubun taşlı saldırısına uğradığını belirterek, kamu binalarına zarar verilmesini doğru bulmadıklarını kaydetti.

Yapılan saldırıyla ilgili bir değerlendirme yapan Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu, Mersin halkına sağduyu çağrısı yaptı. Eş Başkan Mutlu, şunları kaydetti: “Dün akşam saatlerinde belediyemize yönelik bir grup tarafından taşlı-sopalı saldırı girişiminde bulunulmuştur. Gördüğünüz gibi de camlar kırılmış, belediye binamız ve cadde üzerinde bulunan ilan panolarımız tahrip edilmiştir. Burası sonuçta bir belediye binasıdır ve kamuya ait bir yerdir. Bu saldırının anlaşılması mümkün değildir. Diğer bir yandan halkın oylarıyla, halkın emekleriyle vücut bulmuş bu yapılara zarar vermek, dolayısıyla da halkın malına zarar vermek anlamına gelmektedir.”

Mersin’e ilişkin genel olarak bir sağduyu çağrısı yapmak istediğini dile getiren Eş Başkan Mutlu şöyle devam etti: “Evet, ülkede kötü şeyler yaşanıyor, kötü olaylar oluyor. İnsanlar yaşamını yitiriyor ve bu durum aslında hepimizi üzüyor. Ama bu üzüntüden hareketle insanların kalkıp kamu mallarına zarar vermesi, belediye binalarını tahrip etmesi anlaşılabilecek bir durum değildir. Türkiye’de bir sorun var ve bu sorun halka ait yerlere ya da insanlara zarar vererek çözülemez. Aksine bu meseleyi oturup masada sağduyuyla bir barış ve kardeşlik duygusu içerisinde çözmekten başka hiçbir çaremiz yoktur. Bu camların kırılması ya da tahrip edilmesi, insanların hayatlarını kaybetmesi şu an Türkiye’deki sorunu çözmüyor. Bu nedenle benim Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı olarak burada yaşayan yurttaşlarımıza söyleyeceğim tek şey, kardeşlik ve sağduyu çağrısıdır. Barış bu şekilde tesis edilemez, bu nedenle hepimizin davranışlarımıza duruşumuza ve söylemlerimize dikkat etmemiz gerekiyor."