Akdeniz Belediyesi, Kurban Bayramı’nda dini vecibelerini yerine getirmek isteyen vatandaşların kurbanlarını sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uygun şekilde kesmeleri için gerekli çalışmaları tamamladı. İlçe sınırları içerisinde farkla mahallelerde 5 kurban satış yeri belirlenirken, 36 kurban kesim yeri tanzim edildi.

Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Kurban Bayramına sayılı günler kala kurban satış ve kesim yerlerini düzenledi. Nusratiye, Gündoğdu, Özgürlük, Bahçe ve Huzurkent mahallelerinde bulunan kesim yerleri, çevre ve toplum sağlığını olumsuz etkileyecek durumlardan arındırıldı. Kesim yerleri genel sağlık şartlarına uygun, dezenfekte edilebilir, zemininde su biriktirmeyen, ışıklandırma ve havalandırması bulunan mekânlar olarak düzenlendi. Zemin betonu eksik olan kesim yerlerinin bu eksiği tamamlandı, demir profilden üst ve yan örtü iskeleti oluşturuldu. Su ve atık su tesisatları çekildi, kanca altlarına oluklar açıldı. Ayrıca kesim alanı ve çevresine evcil ya da sokak hayvanlarının girmesine engel olunacak şekilde önlemler alındı. İş Makineleri ve ekipler, kesim yerlerinin çevre düzenlemesini de tamamladı.

Farklı illerden kurbanlık hayvanlarını kente getiren ve satış merkezlerine yerleşen kurban satıcıları, Akdeniz Belediye Zabıtası tarafından bilgilendirildi. Özellikle sahte para ile dolandırıcılık yapanlara karşı dikkatli olunması gerektiğine işaret eden zabıta ekipleri, hayvan hırsızlığı olaylarına karşı da satıcıları uyardı. Gerek sağlık ve hijyen şartlarına, gerekse çevre koşullarına dikkat edilmeden yapılacak her türlü satış ve kesim işlemlerine izin verilmeyeceğini ifade eden zabıta ekipleri, buna aykırı davrananlar hakkında yasal işlem yapılacağını da hatırlattı.
Kurban Bayramı öncesinde yapılan çalışmalara ilişkin ortak bir açıklama yapan Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve M. Fazıl Türk, Kurban Bayramının sağlık ve esenlik içerisinde geçmesi için tüm tedbirlerin alındığına dikkat çektiler.