Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) aracılığı ile ağustos ayında yapılan ihracat geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20 azalarak 760 milyon dolar olarak gerçekleşti. AKİB’in ilk sekiz aylık döneminde ihracatı ise 7.2 milyar Dolar oldu.

Dolar-euro paritesi nedeniyle ihracatta bu yılın başından bu yana yaşanan düşüşlerin ağustos ayında da devam ettiğine dikkat çeken AKİB Koordinatör Başkanı Bülent Aymen, “Moralimizi bozmadan çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz. Yılın üçüncü çeyreğine pozitif bakıyoruz.” dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan “2015 yılı ikinci çeyrek gerçekleşme ve üçüncü çeyrek beklenti Eğilim Anketi” sonuçlarına göre de üçüncü çeyrekte ihracatın artacağını düşündüklerini belirten Aymen, “Adana'da 5-6 Kasım tarihleri arasında düzenleyeceğimiz İnovasyon Haftası etkinliği ile Akdenizli ihracatçılarımızın katma değer odaklı büyümeyi daha çok benimsemesini ve inovasyonu iş modellerinin merkezine almasını sağlayacağız.” diye konuştu.

İran pazarının Türkiye için önemine de değinen AKİB Koordinatör Başkanı Aymen, sözlerini şöyle tamamladı: “İran ile yapılan tercihli ticaret anlaşması ile Ağustos 2015 döneminde İran’a ihracatımızda yüzde 4.5’lik artış oldu. Bu artışın devam edeceğine inanıyoruz.”