İki günlük programı çerçevesinde Kayseri'ye gelen Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'yi ziyaret etti. Yeni dünyanın inşasında marka şehirlerin önem taşıdığını ifade eden Akdoğan, AK Parti belediyeciliğinin büyük başarı kaydettiği şehirlerin başında Kayseri'nin geldiğini vurguladı.

Kayseri'nin, şehre gelen bakanlara moral verdiğini ifade eden Başkan Mehmet Özhaseki, "Sayın Bakanım siz aynı zamanda Kayseri'nin damadısınız, sizi hiç üzmeyeceğiz. Allah'a şükür bu şehrin alt ve üst yapısında bir sıkıntımız kalmadı. Yıllar önce perişan vaziyetteyken devraldığımız alt ve üst yapıdaki sıkıntıların hepsi giderildi. Bugün şehircilik açısından söyleyebileceğimiz ciddi bir eksiklik yok. Ama her zaman iyileştirme, daha da yenileme faaliyetlerimiz sürüyor. Ödeyemediğimiz borcumuz yok. Allah'a şükür büyük projelerin de peşindeyiz. O yüzden Kayseri'yi gördükçe sizin moral bulacağınızı da zannediyoruz. Moralinizi bozacak bir şey yok burada." dedi.

Türkiye'nin genel meselelerini yakından takip ettiklerini ve bu meselelerle mücadelede kolaylıklar dilediğini ifade eden Başkan Özhaseki, "Kayseri ekonomiye, siyasete katkı veren, sosyal olaylarda hükümetlerin sıkıntı vermeyen bir şehir olma hüviyetini devam ettiriyor. Bir derdimiz olduğunda, Kayseri için bir proje olduğunda sizlere ulaşabiliyoruz. Yıllardır gittiğimiz yerlerde kapılar hep açıldı, yüzümüze gülündü, evet denildi ve projelerimize de destek verildi." diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan da Başkan Özhaseki'yi kutlayarak konuşmasına başladı. Artık ülkelerin değil şehirlerin büyümede yarıştığını ifade eden Akdoğan, "Yeni dünyanın inşasında marka şehirler önem taşıyor. Marka şehirler içinde de Türkiye'de özellikle AK Parti belediyeciliğinin büyük başarı kaydettiği şehirlerin başında da Kayseri geliyor. Bir şehirde huzur ve uyum olması halinde başarı da beraberinde gelir. Bakanıyla milletvekilleriyle, teşkilatıyla, bürokrasisiyle, bütün kadrolarıyla şehirde eğer çekişme yoksa, huzursuzluk yoksa o şehirler daha çabuk ayağa kalkıyor ve daha büyük başarı ortaya koyuyor." şeklinde konuştu.