İstinye'de Ali Ekber Akgün'ün lüks otomobilinin içinde öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında cinayetin azmettiricilerine yönelik ikinci dalga operasyon düzenlendi. Kaç kişinin gözaltına alındığına ilişkin resmi bir açıklama yapılmazken ilk dalga operasyonda tetikçilik yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2 kişi tutuklanmıştı.

İstinye'de 24 Aralık 2014 tarihinde Ali Ekber Akgün, kırmızı ışıkta durduğu sırada lüks otomobilinin içinde uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmüştü. Uyuşturucu hesaplaşması sonucu meydana geldiği iddia edilen olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında 27 Ocak 2015 tarihinde düzenlenen operasyonda olayın tetikçisinin de aralarında bulunduğu 6 kişiyi gözaltına almıştı. Emniyet Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen şüphelilerden 4’ü serbest bırakılırken tetikçi N.G. ve aracı kullanan Ş.A. tutuklanmıştı.

Olayın azmettiricilerine yönelik ikinci dalga operasyonda da polis, daha önceden tespit edilen adreslere baskın düzenledi. Güvenlik sebebiyle isimleri ve kaç kişi oldukları yönünde resmi açıklama yapılmayan şüphelilerin sorgularının Cinayet Büro Amirliğinde sürdüğü öğrenildi. Şüphelilerin alınan ilk ifadelerinde suçlamaları kabul etmedikleri ve Ali Ekber Akgün cinayetiyle bir ilgilerinin bulunmadıklarını söyledikleri öğrenildi.

Şüphelilerin işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilmeleri bekleniyor.