TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun başkanlığındaki heyette Tarık Çelenk, Kadir İnanır, Nihal Bengisu Karaca, Şükrü Karatepe, Muhsin Kızılkaya, Öztürk Türkdoğan, Hüseyin Yayman ve Lale Mensur yer aldı.

Kahramanmaraş Kent Konseyi adına akil insanlar heyetinin gerçekleştirdiği toplantıların birçoğuna katılan Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan edindiği izlenimlerle ilgili bir açıklama yaptı.  Arıkan, yaptığı açıklamada “Demokratik açılım sürecinin yaşandığı bugünlerde Ak Parti Hükümeti tarafından oluşturulan Akil İnsanlar Heyeti Akdeniz Grubu, programları kapsamında şehrimizde çeşitli temaslarda bulundular. Çözüm sürecinin değerlendirildiği toplantılarda aklımıza takılan birtakım çekincelerimizi ve soru işaretlerini heyetle paylaştık ve kendileri ile fikir alışverişinde bulunduk.“ 

Toplantılarda katılımcıların tüm düşüncelerini rahatlıkla dile getirmelerinin sağlanmasının memnuniyet verici olduğunu dile getiren Arıkan, “Elbette her Türk, Kürt vatandaş gibi bizler de terörün bitmesini, akan kanın durmasını, annelerin, eşlerin, çocukların ağlamamasını canı gönülden istiyoruz. Ama bu sürecinde mutlaka tam olarak desteklenmesi için kafalarımızdaki soru işaretlerini ve müphem bazı kavramların daha somut bir şekilde anlatılmasını da istiyoruz. Heyetle bu düşüncelerimi paylaşırken de bazı hassasiyetlerin mutlaka göz önünde bulundurulması gerektiğini, sürecin bir müddet sonra başka birtakım problemlere yol açabileceği korkusunun bizleri endişeye sevk ettiğini söylemek istiyoruz. Süreç sonunda da bölünmemiş, güçlü bir Türkiye, Türk'ü ile, Kürt'ü ile, Laz'ı ile, Çerkez'i ile, bin yıldan beri birlikte yaşamış bir milletin kurmuş olduğu “bir devletin” vatandaşı ve mensubu olmanın onuruyla yaşayan bir Türkiye istiyoruz” dedi.