Fatih Koleji'nin ev sahipliğinde bu yıl 4.'sü düzenlenen Ali Kuşçu Akıl Oyunları Yarışması'nda dereceye giren öğrencilere ödülleri törenle verildi. 4., 5., 6. ve 7. Sınıf öğrencileri arasında düzenlenen yarışmaya 800 civarında öğrenci ter döktü. Özel ve devlet okullarından öğrencilerin katıldığı yarışmada öğrenciler 18 ayrı kategorilerde görsel algı oyunları, matematiksel görüntüler, gizli resim, dokuz taş, mangala, üretken sorun çözme, surakarta, reversi ve mangala gibi yarışmalarda becerilerini ortaya koydu.

Yarışmada birinci, ikinci ve üçüncü olan öğrencilere Merter Fatih Koleji’nde düzenlenen törenle ödülleri verildi. Törene Fatih Kolejleri Genel Müdürü Mehmet Dikmen, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Yarışmada dereceye girenler büyük sevinç yaşadı. Mangala 4. sınıflar kategorisinde birinci olan Zeynep Şahin “Çok mutluyum.” dedi. Dereceye giren 5.. sınıf öğrenci Fatih Karayel çok zorlandığını ve yarışta çok sayıda öğrenciyi geçerek finalde zor bir rakiple mücadele ettiğini söyledi. Akıl oyunlarının surakarta yarışmasında birinci olan Özel Atakent Fatih Koleji öğrencisi Ahmet Hakan Patan ise rakiplerinin çok güçlü olduğunu, birinciliği kolay elde edemediğini ve sabırla kazandığını kaydetti.

Ödül töreninde konuşan Fatih Kolejleri Genel Müdürü Mehmet Dikmen ise İstanbul’la sınırlı tutulan bu yarışmayı seneye Marmara Bölgesi’ne yaymayı planladıklarını dile getirdi.

Akıl oyunları koordinatörü Hüdaverdi Kartal da düzenledikleri yarışmaya ilginin yıldan yıla arttığını belirtti. Kartal, “Son iki seneden beri hem özel hem de milli eğitim devlet okullarıyla birlikte organizasyonu gerçekleştiriyoruz geçen sene 480 e yakın katılım vardı. Organizasyonda bu sene 800 öğrenci müracaat etmişti büyük ihtimalle 20 30 tane fire verdik. 760 öğrenci 18 kategori de yarıştılar sekiz branşımız var. Tamamen bu özellikle çocukların potansiyellerini ön plana çıkarmaya yönelik bir yarışma.” dedi.