MHP Antalya 3. sıra milletvekili adayı Tarkan Akıllı, siyasi iktidarın, 13 yıllık iktidarları döneminde turizmin 6 aydan 12 aya çıkma noktasında hiçbir girişimde bulunmadığını söyledi.

Milletvekili adayları Tarkan Akıllı, Adem Uslu ve MHP Manavgat İlçe Başkanı İsmail Hakkı Karadağ, 7 Haziran seçimleri çalışması kapsamında Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası(MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, Manavgat Sanayici ve İşadamları Derneği(MASİAD) Başkanı Turgay Akar ve Manavgat Süt ve Süt Ürünleri Üretici Birliği Başkanı Bilay Ay'ı ziyaret etti. Bölgede başat sektörün turizm olduğunu belirten Akıllı, turizmin 6 aydan 12 aya çıkması için ilk önce Meclis'ten Turizm Çerçeve Kanunu'nun çıkması gerektiğinin altını çizdi.
Turizmin 12 aya yayılması için planlama yapılmasını istedikleri halde mevcut iktidarın 13 yıldır bu konuda zerre adım atmadığını ileri süren Akıllı, "Turizmin 12 aya yayılması ve herkesin turizmden yeterince faydalanabilmesi amacıyla MHP tarafından TBMM gündemine getirilen Turizm Çerçeve Kanunu, iktidarın işine gelmediği için yasalaştırılmıyor." dedi.

Manavgat’ın en önemli ihtiyaçları arasında Organize Sanayi Bölgesi ve Yat Çekek Yeri olduğunu kaydeden Akıllı, her iki yatırımda Manavgat’a her yıl milyonlarca dolar gelir getirecek projeler olduğunu, bunların yapılmasını, MHP olarak gerçekleşmesini sağlayacaklarını ifade etti. Ülkede firmaların borç sarmalı içine düştüğünü iddia eden Akıllı, iktidara geldiklerinde hem vatandaşları hem de işletmeleri borç sarmalından çıkış projesi uygulamaya konulacak ve borç yükünde kurtaracaklarını dile getirdi. Ekonomide, tüketim modelinden üretim modeline geçilmesi gerektiğini vurgulayan Akıllı, mevcut iktidar tüketim modelli ekonomiyi teşvik ettiği için Türkiye’nin cari açığı her geçen gün daha artığını kaydetti. Akıllı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Eğer insanlar huzurlu ve geleceklerinden emin değilse ekonominin sürdürülebilirliğinden bahsedilmesi mümkün değildir. İktidar insanları borçlandırarak, tüketime teşvik ederek iktidarını sürdürmeye çalışıyor. Bu Türkiye’nin geleceğine adeta dinamit koymaktır."