Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek, yayını zorla kesilmeye çalışılan Bugün TV'ye bağlandı. Kayseri Himmetdede'de bulunan altın madenlerine ilişkin evrakların 'himmet' diye haber yapıldığını açıklayan İpek, " 'Himmet parası bulduk' diye bir başlık atmışlar. Himmetdede madeni ile ilgili evrakları 'himmet' diye haber yaptılar. Bu kafayı kayyum diye şirketime atamışlar maalesef.” dedi.

Bugün TV'ye bağlanan Akın İpek'in konuşmasından satır başları şöyle:

“Oradaki diğer kardeşlerime de geçmiş olsun diyorum. Tarihte zor görülecek gün yaşadınız. Biz bir kere banka sigorta şirketi değilsiniz. Yasal olarak el konulmanın imkanı yok. Havuz medyasının karalamasına başlayacağını tahmin etmiştim. Himmet parası bulduk diye bir başlık atmışlar. Himmetdede madeni ile ilgili evrakları himmet diye haber yaptılar.

"O REJİ ODASINA BEN BİLE HİÇ GİRMEDİM"

Yönetim Kurulu başkanı olarak hiç oraya girmedim. Maalesef kim olduğu ne olduğu belli olmayan insanlar en mahrem odanıza girip yayına müdahale etmeye çalışıyor. Her ne kadar atanmış olsa da ben karışmadım onların, kesinlikle karışma yetkisi yok. Siz oranın en kıymetli varlığısınız. Kimse görevinize müdahale edemez ağır cezaları olur.

"HİÇBİRİNİZİ GÖREVDEN ALMA YETKİLERİ YOK"

Bağımsız uluslararası şirketler tarafından denetleniyoruz. 1 kuruş gayri resmi para girişi çıkışı olmamış. Buna rağmen leke sürmeye çalışıyorlar. Delilleri önlerine koyacağız. Sizler görevinizin başındasınız. Oradaki hiçbir arkadaşımı görevden alma yetkileri yok. Bütün insanlara teşekkür ediyorum.

Teknik personelin hiçbirisini işten alıp mağdur etme hakkı yok. Hiçbir kayyumun hakkı yok. Mali konuları incelesinler. Şirketin bütün imajları ellerinde. Ortaya koyacakları 5 kuruşluk iddia yok. Şu tarihteki paranın kaynağı belli değil diyemiyorlar.

'PARALEL MUHASEBE DEDİKLERİ YEDEKLEME SİSTEMİMİZ'

Paralel muhasebemiz varmış. Bu da nedir biliyor musunuz Tarık. Bizim bilgisayarlarımızda yedekleme sistemi vardır. Arşiv yedeklemesi yapılır. Bunu paralel muhasebe diyen bir kayyum atanmış şirkete. Pazartesi sabahı itirazlarımızı yapacağız. Bize şuanda el koymalarına hiçbir kanunen yetki yok.

Her gecenin bir sabahı her kışın bir baharı var. O tabloyu görünce benim de resmim aranızda çekilsin diye aradım. Siz görevinizden ayrılmayın. Kayyumun görevden alma görevi durdurma yetkisi yok."