Koza İpek Holding şirketlerine yapılan operasyon sonrası sabah saatlerinde Akın İpek’in annesi Melek İpek holding binasına geldi. Bina önünde açıklama yapan Melek İpek, oğlunun bir hatasının olmadığını savunarak, ” bunu yaptıranlar da benim düşmanım değil. İşin en acısı o. İki kardeş kavga ediyor gibi geliyor bana ve ben üzgünüm” dedi.

‘Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) finans desteği sağlandığı iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında, Koza İpek Holding şirketlerine yönelik aramalarda, merkez binadaki bilgisayarlardan imaj alma faaliyeti devam ediyor.


Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın İpek’in Çankaya Gaziosmanpaşa’daki evinde dün sabah saatlerinde başlatılan arama faaliyetinin ise bu sabaha karşı bittiği öğrenildi.

Öte yandan, Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın İpek’in annesi Melek İpek, imaj alma faaliyetlerinin devam ettiği holdingin merkez binasına geldi. Melek İpek, burada bekleyen gazetecilere yaptığı açıklamada, Akın İpek’in kaçmadığını öne sürerek, “Akın Bey İngiltere’ye kaçmaz, kaçmadı, kaçmayacak. Çünkü kaçmasını gerektirecek hiçbir şey yok” dedi.

Anne İpek, şunları söyledi:

“Akın Bey’in 7 kat yerin altına inseler, gökyüzüne çıksalar bir hatasını bulamazlar, bulamayacaklar da Allah’ın izniyle. Bu gelip geçici bir dönem. Bunun hakkında şu anda çok şey söylenebilir ama söylemiyorum. Rabbim bizi sabreden kullarından etsin.

Bunu yaptıranlar da benim düşmanım değil. İşin en acısı o. İki kardeş kavga ediyor gibi geliyor bana ve ben üzgünüm. Benim oğlum asla ve asla hiçbir hata yapmamıştır, Allah’ın izniyle de yapmayacaktır. Bugüne kadar aile olarak yaptığımız tek şey, ekmeğimizi paylaştık, karıncayı incitmedik, hiç ayrım yapmadan tüm insanlara yardımcı olduk ve bundan sonra da hayatımın sonuna kadar aynı şekilde devam edeceğim. Hiç kimse bizi yolumuzdan çeviremeyecek. Bunları esefle kınıyorum, ayıplıyorum. Bu yazılanlar, çizilenler, anlatılanlar var ya bize yakışmadı, yapışmayacak da. Sivrisineğin vızıltısı kadar da benim üzerimde tesiri yok.”