Günlerdir süren rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarının etkileri sürüyor. Türkiye gündemine damgasını vuran operasyonun ardından en çok konuşulan konulardan biri Cemaat'in paralel devlet oluşturduğu iddiası oldu. Akit gazetesi bu iddialara yeni boyut kazandıracak bir kişi ile röportaj yaptı.

İşte Akit gazetesinin paralel devlet ile ilgili o röportajı;

2006 yılında polislik sınavlarını başarıyla geçip Kayseri Polis Meslek Yüksekokulu'nu kazanan Mustafa Bozkurt, sınav sorularının paralel devlet yapılanması tarafından çalındığını, kendi dershanelerine giden ve polis olması öngörülen öğrencilere servis edildiğini, ardından ise bu öğrencilerin polis okulunu kazanarak yapılanmanın emri doğrultusunda mesleğe adım attığını belirtti.

Kendisi de dahil 17 kişilik bir grubun bu şekilde önceden alınmış sınav sorularına çalışıp yüksek puanla Kayseri Polis Yüksek Okulu'na girmeyi başardığını söyleyen Bozkurt, grubunda bulunan 14 kişinin şuan İstanbul Emniyeti'nde görev yaptığını ifade etti. Vicdanen rahatsız olduğu için Kayseri Polis Yüksek Okulu'ndan ayrıldığını belirten Bozkurt'un şok itirafları "paralel devlet yapılanması"nın emniyette nasıl sızdığını açıkça ortaya koydu.

"SINAV SORULARINI VERDİLER"

Mustafa Bozkurt, amirlerinden değil ağabeylerinden emir alan paralel yapılanmanın emniyeti ele geçirme çalışmasıyla ilgili şu ifadeleri kullandı: "Cemaatle tanışma vesilem polis sınavlarıydı. Ağabeylerin direktifi doğrultusunda 2006 yılında polis sınavlarına girdim. O zamanlar bana 75 tane soru verdiler. O soruları ezberleyip Kayseri Polis Meslek Yüksek Okulu'nu kazandım. Vicdanım el vermediği için okuldan ayrıldım. Ayrıca renk körlüğüm vardı sağlık testlerinde ortaya çıkacaktı ama ağabeyler ayrılmamı bu sorunu çözeceklerini söylediler. Buna rağmen okuldan ayrıldım" dedi.

"SORULARI BİRİLERİNE DAĞITARAK VERMEK DE YOLSUZLUKTUR"

"Bugün nasıl yolsuzluk var diye iddiada bulunuyorlarsa ve bütün yayın organlarıyla bunun üzerine gitmeye çalışıyorlarsa, kendi öğrencileri için insanların bilgilerini çalmak, soruları birilerine dağıtmak büyük bir yolsuzluk vebal değil midir? O zaman içim rahat etmedi ve ben polis olmak istemiyorum dedim. Vicdanım el vermediği için polis olmaktan vazgeçtim."