Fethullah Gülen'in sitesinin editörü hocanın bu hafta açıklama yapmayacağını ilan etti. Haliyle de herkes 'Gülen niye sustu?' diye meraklandı. 

Bu konudaki en uçuk senaryo Yeni Akit Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni Hasan Karakaya'dan geldi. İddiasına göre Gülen sustu çünkü 'işin ucunun ona dokunacağını' gördü. 

Yazısında Cemaate ağır sözlerinden de bolca boca eden Karakaya, "Vay şerefsizler vay!" diyerek yolsuzluk operasyonundaki tüm iddiaların asılsız çıktığını savundu. 

İşte yazıdan bölümler;

GÜLEN NİYE SUSTU? 

Vay "şerefsizler" vay!..
Vay "haysiyet cellatları" vay!..
Fotoğraf ortada: "Otel yapıldı" denilen arsa "boş bir arsa" olarak orada duruyor!..
"Rüşvet" denilen para "kanun gereği ödenen vergi"den başka bir şey değil!..
"Yolsuzluk" denilen para da "iftar çadırındaki yemek parası!"
Vay "namussuzlar" vay!..
Örnekler saymakla bitmez...

Neredeyse sabah ayrı, akşam ayrı açıklama yapan Gülen..
Bu haftaki vaazını yapmamış..
Editörünün duyurusu şöyle; ”¢Şimdilik denilmesi gerekenler dendiği ve muhterem Hocamız günlerdir sükûtu tercih ettiği için bu hafta Bamteli/sohbet yayınlamayacağız.'" 
Mı acaba?..

Fethullah Gülen, acaba "iddialar fos çıktığı" için mi kesti "vaaz"ları, yoksa "kendi ilişkiler ağı" ortaya dökülmeye başladığı için mi?..

(...)İŞİN UCU ONA UZANMAYA BAŞLADI DİYE Mİ?

Öyle sanıyorum ki; Fethullah Gülen, "İşin ucunun kendisine doğru uzanmaya başladığını" gördü ve "bir süre susmayı" tercih etti!..
Böyle yapmaya da mecburdu!..
Zira. "ava giderken, avlandı!" Bir daha da ona; "Hükümete darbe ihalesi" vermezler!..

GÜLEN DARBENİN TAŞERONU

Her zaman söyledim, yine söylüyorum; "Bu, kesinlikle bir yolsuzluk ve rüşvet operasyonu" değil. AK Parti Hükümetine yönelik "yolsuzluk kılıflı bir suikast teşebbüsü "dür, "darbe girişimi"dir!..
Fethullah Gülen de bu operasyonda maalesef "taşeron" olarak kullanılmış, bir "maşa" görevi üstlenmiştir!.. Gülen'in "taşeron" ve "maşa" olmayı "gönüllü" mü kabul etmiştir, yoksa buna "mecbur" mu bırakılmıştır, orasını bilmiyoruz... Bildiğimiz şu ki; Fethullah Gülen. Amerika'ya gittiğinden bu yana "boğazına kadar esrarengiz ilişkiler"in içine girmiştir!..