Kanal Türk Haber Müdürü Erkan Akkuş, medyanın itibarının dibe vurduğunu vurguladı. Akkuş, medyada şu an rekabet olmadığına işaret ederken de “Çünkü bence bir taraftan da medya yok. Havuz medyası denilen bir medya var ve kesinlikle orada bir gazetecilik yapılmıyor. Hep dediğim bir şey var; ‘hiç unutamayacağımız zamanlar yaşıyoruz. Basın taraflı olmuştur, zaman zaman ayarını kaçırmıştır ama hiç bu kadar taraflı, bu kadar iktidar yanlısı olmamıştı’. Ben, böyle bir dönemi ne gördüm ne de bir kez daha göreceğimi zannediyorum.” dedi.




Akkuş, medya dergisi Kehkeşan’a verdiği mülakatta basına yapılan müdahalelerin Türkiye’nin imajına darbe vurduğundan yakındı. Erkan Akkuş, şunları ifade etti:

“Basına yönelik baskılar, muhaliflere yönelik baskılar, söylemler, dış siyaset bocalamaları bunların hepsi dışarıdan bakıldığında durumu ülkemiz adına negatife çevirdi. Şunu da belirtmeliyim; Türkiye son 10-11 yılda tırnaklarıyla kat ettiği yolu bir senede geri iade etti ve imajını belki de eksi değerlere indirdi. Medyanın belki de yüzde altmışlık bir kısmı bir liderin iki dudağı arasında emir bekleyen konumda. Geri kalanlar da türlü ithamlarla sıkıştırılıyor. Bu durumda basın özgürlüğünden de tabii ki söz edilemez.”


Gazeteci Akkuş, ayrıca son olayların bir haberci olarak kendini şaşırttığını belirtti.


Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde okurken TGRT’de staj yaptığını ve aynı kurumda haberciliğe başladığını anlatan Akkuş, en sevdiği yazarları da Mehmet Altan, Nazlı Ilıcak, Ahmet Hakan olarak sıraladı.