Akkuyu Nükleer A.Ş tarafından Büyükeceli’de iftar programı düzenlendi. Geleneksel iftar sofrasında Büyükeceli halkı ile bir araya geldi.

Akkuyu’da çalışan Türk ve Rus personel ile Büyükeceli sakinlerinden oluşan 500’ü aşkın davetli, kurulan iftar sofrasında hep beraber iftar yaptı. Büyükeceli İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen iftar programında bir konuşma yapan Akkuyu Nükleer A.Ş Mersin Bilgilendirme Merkezi Müdürü Eyyüp Lüfti Sarıcı, santral çalışmalarının başlamasından bu yana çalışmalarını Büyükeceli halkı ile iç içe yürüttüklerini söyledi. Şirket çalışanları olarak her fırsatta Büyükeceli halkı ile buluştuklarını dile getiren Sarıcı, bu tür faaliyetlerin bölge halkı ile farklı kültürlerden gelen Akkuyu nükleer çalışanlarının bir araya gelmesi için önemli fırsatlar olduğunu söyledi. Sosyal projeler ve bayram kutlamaları ile Büyükeceli halkı ile birebir görüşme fırsatı bulduklarına dikkat çeken Sarıcı, bu tür birlikteliklerin devamını dileyerek bölge halkına katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Konuşmanın ardından dualar eşliğinde iftarını açan davetliler, iftar sofrasında sohbet etme imkanı buldu. İftar programına katılan çocuklara dondurma ikramı yapılırken, davetlilere de sahur için hazırlanan pideler dağıtıldı. İftar programlarının ikincisi Gülnar’da Cuma günü düzenlenecek.