Gediz Üniversitesi öğrencileri Ramazan Önal ve Engin Tayfun Bakış, cep telefonu ve tablet bilgisayarlardan kontrol edilebilen bir lamba tasarladı. İzmirli gençler, kişinin isteğine göre şekil ve renk değiştiren lambalarıyla tasarımın merkezi Milano’ya davet edildi

Mimarlık 3. sınıf öğrencileri Önal ve Bakış'ın, İngilizcede "bağımsız, özgür" anlamlarına gelen "Independent" adlı lambası, cep telefonu ve tablet bilgisayarlardan da kontrol edilebiliyor. İsteğe göre hem şekil hem de renk değiştiriyor, ortamı kişiselleştiriyor. İzmirli gençler, teknolojiyi ve estetiği biraraya getirdikleri Independent ile Milano Tasarım Fuarı’na davet edildi. Tasarımın dünya çapındaki merkezi İtalya’da lambalarını tanıttılar.

Buluşlarına patent almak için girişimde bulunan Gediz Üniversitesi öğrencileri, “Her şeyin giderek daha da kişiselleştiği bir dönemde yaşıyoruz. Yaşam alanlarımızın da arzu edilen ortama kavuşmasını sağlayabilmek amacıyla harekete geçtik ve bu lamba ortaya çıktı. Kısa süre içinde yurtdışında bile dikkatleri üzerine çeken Independent’ı daha da geliştirmeyi hedefliyoruz.” dedi.