Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleri gerçekleştirildi.

Törende; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bakanlar Kurulu üyeleri, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanları, bazı siyasi parti temsilcileri ve diğer devlet erkanı da hazır bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, tören alanına geldikten sonra Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile birlikte törene katılan vatandaşları, atlı ve motosikletli birlikler eşliğinde üstü açık arabadan selamladı.

Günün anlam ve önemini ifade eden şiir ve metinlerin okunduğu Cumhuriyet Bayramı töreni, bu yıl pek çok ilke de sahne oldu. Daha önceki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarından farklı olarak Türk Silahlı Kuvvetleri’nin tank, top ve tüfekle değil, kalabalık bir personel ile iştirak ettiği törende, ilk kez Türkiye’nin tüm bölgelerini içeren halk oyunları gösterileri yapıldı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet opera ve bale sanatçıları tarafından gösteriler sunuldu, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Çok Sesli Korosu tarafından İstiklal Marşı’nın da içinde olduğu bazı eserleri seslendirdi.

Mehter takımının da ilk kez katılıp mehter marşları çaldığı törende; Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD), Türk Hava Yolları, Emniyet Teşkilatı, Kızılay gibi kurumlar ilk kez geçit törenine katıldı. Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesindeki Atlı Tören Kıtası ve Atlı Okçular ile Türk Hava Kurumu Solo Türk ekibi tarafından da ilk kez bu törenlerde çeşitli gösteriler sunuldu.