CHP Osmaniye milletvekili adayı Nihat Çerçi, 22 yıllık eğitimci olduğunu belirterek, "Türk eğitim sistemi 13 yıldır iktidarda bulunan AKP eliyle bozuldu. Eğitim sistemindeki sorunlara kalıcı çözümler bulunması gerekiyor.” dedi.

AKP'nin iktidarda bulunduğu süre içinde en başarısız olduğu yerin eğitim alanı olduğuna vurgu yapan Çerçi, "Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak olan okul müdür yardımcılarının değiştirilmesinin eğitimde kaosa neden oldu. Türk eğitim sistemi ile sürekli oynuyor. Bu hükümetler gitse dahi eğitimde oluşturdukları tahribatın on yıllarca süreceğini çok iyi hesaplamaktadırlar. Hükümetin eğitimdeki son ve en ağır uygulamalarından biri de kendi yandaş sendika harici sendika mensubu müdürleri görevden almak olmuştur.” dedi.

OECD'nin 44 ülkede 85 bin öğrenci arasında yaptığı, problem çözme konusunda yetenek ve yaratıcılığın değerlendirildiği PISA sınavlarında, Türkiye sondan ikinciliği uzun yıllardır kimseye kaptırmadığını hatırlatan CHP Osmaniye milletvekili adayı, şunları kaydetti: "Siyasallaşmanın yarattığı anlayış, nitelik ve nicelik sorununu ortaya çıkartmıştır. Çocuklarımı yarış atına çeviren eğitim sisteminden, çağdaş, evrensel niteliklere dayanan, sorgulayan, çocuklarımızı ezberden ve sınavdan kurtaran, düşündüren bir milli eğitim sistemi kurmakla mümkün olacaktır.”

Değişen sınav sistemleri ve okullar perişan hallerinden dolayı öğretmenlerde de moral kalmadığını savunan Çerçi, “2 milyon öğrencinin girmiş olduğu sınavda matematikten 450 bin kişi hiç doğru cevap verememiş, 750 bin öğrenci fen bilgisi dersinden '0' not almıştır. Dolayısıyla eğitim AKP eliyle bilerek batırılmaya çalışılmaktadır. Bunun sebebi şudur. AKP, PKK'ya verdiği sözü yerine getirmek için eğitimi merkezi olmaktan uzaklaştırıp, illerde önce valilere sonra belediyelere bırakmak istiyor. Bu Türkçe eğitimin, bölünmenin vatandaşa hazmettirilmesidir. Eğitim feci bir durumda. Adı 'milli' olan iki bakanlığımız var; Milli Eğitim Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı olmak üzere içinde 'milli' kelimesi geçen iki bakanlığımız vardı. Her ikisinin de 'milli'lik vasfı kalmamıştır. Milli Eğitim Bakanlığı'nda her bakan döneminde kadrolar tamamen değişiyor.” diye konuştu.