Çorum’un Sungurlu İlçesine bağlı Arifegazili köyüne içme suyu sağlayan pompanın elektriği, borç sebebiyle kesildi. Susuz kalan köylüler yardım için AK Parti Çorum İl Başkanını da aradı. İl Başkanının kendilerine ağır hakaretlerde bulunduğunu iddia eden köylüler, yaşadıklarına tepki için Ankara-Samsun karayolunu trafiğe kapattı. 20 dakikalık eylemin ardından yol trafiğe tekrar açılırken, Arifegazililer, Bekiroğlu’nun hakaretlerini yargıya taşıyacak.

Arifegazili köyüne 17 kilometrelik mesafeden içme suyu sağlayan su pompalama sisteminin elektriği 30 bin TL’lik borcu nedeniyle kesildi. Bunun üzerine bin 700 kişinin yaşadığı 550 hanelik köy susuz kaldı. Çorum ve Sungurlu’daki yetkilileri telefonla arayarak sorunun çözümü için yardım isteyen köy sakinleri, son olarak aradıkları AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu’nun kendilerine hakaret ettiği gerekçesiyle ayaklandı. Seslerini duyurmak isteyen köylüler traktörlerle Ankara-Samsun karayolunu tek yönlü olarak trafiğe kapattı. Yolun kapatılması üzerine olay yerine çok sayıda jandarma ekibi geldi. Sungurlu Kaymakam Vekili Osman Aydoğan’ın da ikna çabaları ile eylem son buldu. Yaklaşık 20 dakika süren eylem nedeniyle uzun araç kuyrukları oluştu. Eylemin ardından yol yeniden trafiğe açılırken, su pompasına tekrar elektrik verilmeye başlandı.

“İL BAŞKANININ HAKARETLERİNİ HERKES DUYDU”

Köy muhtarı Şükrü Yadigar, AKP Çorum İl Başkanı’nın kendisine ve köy halkına ağır hakarette bulunduğunu iddia etti. İl Başkanını başka vatandaşlarında aradığını ve benzer hakaretlere maruz kaldıklarını anlatan muhtar Yadigar, “Resmi, siyasi herkesi arayarak yardım istemeye çalıştım ancak bizi dikkate almadılar. Son olarak AKP İl Başkanı’nı aradım. O da şahsıma ve köy halkına yönelik hakaretler ederek ‘Gidin MHP İl Başkanı’ndan yardım isteyin’ diyerek telefonu yüzüme kapattı. Yaşananlar üzerine 100-150 kişi toplandı. Telefonun diyafonunu açarak tekrar aradım. Bu hakaret ve küfürleri herkes duydu. Diğer arkadaşlar da aradı. Şahsıma ve Arifegazililere yönelik ağza alınmayacak sözler söyledi. Bizde şimdiye kadar yapmadığımız bir tepkiyi ortaya koyarak eylem yaptık.” dedi.

Arifegazili’nin belde iken köy statüsüne düşürüldüğünü açıklayan Yadigar, şunları söyledi: “Köy olduktan sonra en büyük sorunumuz elektrik faturaları oldu. Faturalar yüksek geliyor ve köyden topladığımız su parası bu gideri karşılamıyor. 3 aylık 30 bin lira borcumuz var. Bu yüzden de elektriği kestiler. Derdimizi anlatmadık yer kalmadı. Köyümüze içme suyu pompalayan deponun elektrik faturasını ödemekte zorlanıyoruz ve buna çözüm istiyoruz.”

İl Başkanını arayan köy halkından Kenan Uzan da yaşadıklarını şöyle anlattı: “AKP İl Başkanını ben de aradım. ‘Beni ilgilendirmiyor. Ben TEDAŞ’mıyım sizin sorununuzu ben çözmüyorum. O şe…. muhtarınıza söyleyin beni bir daha aramasın aratmasın’ dedi. Seçilmiş muhtarımıza ve Arifegazililere hakaret edemeyeceğini söyledim. ‘Muhtarınız her şeyi hak ediyor, o Arifegazililer de her şeyi hakediyor’ diyerek telefonu suratıma kapattı.”

HAKARET YARGIYA TAŞINIYOR

Olayın ardından köyü ziyaret eden MHP İl Başkanı Bekir Çetin ise Güneydoğu’da kaçak elektrik kullanımının engellenemediğini, ancak Çorum’da birkaç ay geciken borç nedeniyle elektriklerin kesildiğini ve bin 700 nüfuslu köyün susuz kaldığını söyledi. Çetin, “Su kesiminden daha üzücüsü, AKP’nin İl Başkanı köyün muhtarına hakaret etti. Bütün Arifegazililere de ağza alınmayacak hakaret ve küfürler savurdu. AKP’nin İl Başkanı olacak şahsa bu işin hesabını hem siyasi olarak soracağız hem de mesleğim gereği hukuken muhtarım ve köy halkının yanında olacağım. Pazartesi günü kime hakaret edildiyse hepsinin avukatı olarak savcılığa şikayette bulunacağız ve bu işin takipçisi olacağız.” şeklinde konuştu.