Türk Eğitim Sen İzmir 2 No'lu Şube Başkanı İrfan Toksoy, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki okul müdürlüğü ve yardımcılığına atamalarda suç işlendiğini iddia etti. Toksoy, AKP İzmir İl Başkanı Bülent Delican’ın, kız kardeşinin eşi Ercan Arık için kadro oluşturma çabalarına girildiğini ileri sürerek, “AKP İl Başkanı’nın kız kardeşinin eşi Ercan Arık, valilik onayı alınmadan 4 ay müdür vekili olarak görev yaptı. Üstelik geçen sene kademe ilerleme cezası aldığı için yönetici olarak atanmayı haiz bir durumda da değildi. Buna rağmen resmi evraklara imza attı. Bu suçtur. İzmir Valisi, bu konuda gerekli adımları atmalıdır.” dedi.

Türk Eğitim Sen İzmir 2 No'lu Şube Başkanı İrfan Toksoy, Milli Eğitim'deki kadrolaşmayla ilgili basın toplantısı düzenledi. Sendika binasında açıklamalarda bulunan Toksoy, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde yönetici atamayla ilgili sıkıntıların keyfiyet arz ederek devam ettiğini söyledi. Toksoy, “Bu durum, bazı gözde okullara atanmak isteyen fakat atanmak için yeterli puanı alamayan, müdürlük sevdasında olan yandaşlara okul ve kurum rezervasyonu anlamına geliyor. Bu okullardan birisi de Bornova Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’dur. Bütün bu oyun, AKP İl Başkanı Bülent Delican’ın kız kardeşinin eşi için kadro oluşturma çabasından ibarettir. Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Müdürü, başarısız olduğu gerekçesiyle görevinden alınmıştır. Görevleri sona erdirilen müdürlerin yerine vekalet etmeleri için 17.09. 2014’te müdür vekilleri görevlendirilmiştir. Bu okula da Müdür Yardımcısı Hakan Kayacıoğlu, müdür vekili olarak görevlendirilmiştir. Yerine de ihtiyaca binaen aynı okulda öğretmen olan AKP İzmir İl Başkanı’nın kız kardeşinin eşi Ercan Arık, 25.09.2014 tarihli yazıyla müdür yardımcılığına vekaleten görevlendirilmiştir.” dedi.

'DÖRT GÜN SONRA MÜDÜR VEKİLİ OLDU'

Bu görevlendirmeden 4 gün sonra okula müdür vekili olarak atanan Hakan Kayacıoğlu’nun atamasının iptali ile ilgili olarak herhangi bir onay yazısı gelmemesine rağmen müdür yardımcılığına vekaleten atanan AKP İzmir İl Başkanı Bülent Delican’ın eniştesi Ercan Arık’ın kısa sürede müdür vekilliğine layık görüldüğünü ileri süren Toksoy, “Ercan Arık'ın müdür vekili olarak görevlendirilmesi yazısı, 1.10. 2014 tarih ve 23455 sayılı kaymakamlık onay yazısı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne valilik onayı alınması için teklif edilmiştir. 13.02. 2015 tarihine kadar bu yazı valilik makamınca onaylanmamıştır. Onaylanmamış olmasına rağmen Ercan Arık, müdür vekilliği görevine başlamış ve devam etmiştir. Onaysız şekilde ek ders almış ve resmi evrak imzalamıştır. Bu arkadaşımız, geçen seneden kademe ilerleme cezası olduğu için normalde yönetici olma şartlarını haiz bir durumda da değildir. Buna rağmen 1.10.2014 tarihinden, 13.02.2015 tarihine kadar 4 ay bu görevi valilik onayı almadan yapmıştır. Bu onay yazısındaki gecikmenin nedeni ve atanmak istenen kişinin kim olduğu ve geçen yıl bu kişinin kademe ilerleme cezası aldığı dolayısıyla yönetici olarak atanmaya haiz şartları taşımadığı konularıyla ilgili olarak İzmir Valisi Mustafa Toprak ve Bornova Kaymakamı Kadri Canan yeterince açıklayıcı olarak bilgilendirilmişler midir? Yönetici olarak atanma için bu kadar ısrar edilen ve basamakları yıldırım hızıyla çıkan kişi AKP İzmir İl Başkanı Bülent Delican’ın kız kardeşinin eşi olduğu için mi buna göz yumulmaktadır? Bu görevlendirmede onun için mi ısrar edilmektedir? Yani 6 aylık bir görevlendirme yapıyorsunuz fakat onay 4 ay içinde geliyor. Bunun bir suistimal olduğu çok açıktır. Yani sonuçta okuldaki bütün evrakları imzalıyor fakat onay gecikmeli olarak geldi. Bir suistimal olduğu açıktır. Bu bir suçtur. Bununla ilgili olarak İzmir Valisi Mustafa Toprak’ı görevini yapmaya ve bu şahıslar hakkında soruşturma açmaya davet ediyoruz.” diye konuştu.