Samsun’un Havza ilçesi Memduhiye Mahallesi'nde AK Parti Havza ilçe başkanı Mahmut Karahan'a ait petrol istasyonunda bulunan köpek, çevre sakinlerinin korkulu rüyası oldu. Gece serbest bırakılan köpek, mahalle sakini olan çoban İdris Çelik'i (44) ısırarak hastanelik etti. Hastaneden iş göremez raporu alan Çelik, birer hafta ara ile 4 kez kuduz aşısına başladı. Karahan'dan şikayetçi olduğunu söyleyen Çelik, konuyu yargıya taşıyacağını belirtti.

İddiaya göre, sabah 05.00 sıralarında koyunlarını otlatmak amacıyla ahırından çıkartan İdris Çelik'e, petrol istasyonunun serbest haldeki köpeği saldırdı. Köpek ile boğuşan Çelik'in bağırışları üzerine olay yerine çevredeki vatandaşlar ve yakınları geldi. Bacağından ve kollarından yaralanan Çelik, taksi ile hastaneye götürülerek tedavi altına alındı.

Benzinliğin sahibinin AK Parti ilçe başkanı Mahmut Karahan olduğunu ifade eden Çelik, yaşadığı korkunç olaya rağmen bir kez bile aranıp hal ve hatırının sorulmadığını öne sürdü. Rapor aldığını anlatan Çelik, "Bana yazık değil mi 15 gün çalışamayacağım. Bütün mahsulüm tarlada, ben bu ellerimle nasıl çalışacağım? Bir saat o hayvanla boğuştum, tarlanın içinde güreştim. İki tane işçileri var benzinlikte, işçileri uyuyor mu? Çalışan işçi besleyeceği yerde, adam ısıran köpek besliyor.” diye konuştu.

KÖPEĞİMİZ ZİNCİRLİ DURUYOR

Tesis sahibi Mahmut Karahan ise normalde köpeklerinin bağlı bulunduğunu ancak o akşam nasıl olduğunu bilemedikleri bir şekilde zincirini kopartarak dışarı çıktığını savundu. Olayı duyduktan sonra mağdur vatandaşa her türlü yardım konusunda hazır olduklarını söylediğini ifade eden Karahan, “İstenilecek bir olay değil. Vatandaşa zarar vermiş. Biz gerekli yardımı ve desteği vermek için kendileri ile görüşüyoruz.” dedi.