AK Parti Malatya İl Başkanlığı, 7 Haziran genel seçimleri için kent merkezinde gezen parti araçlarında, tarafsız bir makamda bulunması gereken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki mitinglerinde kullandığı sesiyle propaganda yapıyor. Hoparlörden Erdoğan'ın kendi sesinden okuduğu şiirli seçim propagandası yapılan araçlar, şehrin dört bir yanında dolaşıyor. Muhalefet partileri bu duruma tepki gösteriyor.

Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Asiltürk, birkaç gündür seçim araçlarından Cumhurbaşkanı'nın konuşmaları yayınlanarak oy istendiğini belirtti. Cumhurbaşkanının bulunduğu makam itibariyle ülkedeki herkesi temsil eden bir konumda olduğuna dikkat çeken Asiltürk, "Sayın cumhurbaşkanı Saadet Partililerin, CHP'lilerin, AKP'lilerin, BBP'lilerin de cumhurbaşkanıdır. Bir siyasi partinin onun konuşmalarını seçim aracı yapması ahlaki değildir. Korkunun ecele faydası yok. Gidiyorlar, cumhurbaşkanı bile onları kurtaramayacak." diye konuştu.

Emniyet Müdürlüğü'nden istifa ederek Saadet Partisi milletvekili adayı olan Turan Odabaş da Cumhurbaşkanı ile iktidar partisinin Anayasayı askıya alarak hukuksuz uygulamalara imza attığını belirtti.

Öte yandan Malatya'daki AKP'li belediye başkanları da iktidar partisinin seçim gezilerine katılarak vatandaşlardan oy istiyor. Belediyelerin imkanlarını AKP'li adaylar lehine kullandıran belediyelerin bu tutumu haksız siyasi rekabet eleştirilerine yol açıyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya’daki AKP’li belediye başkanlarının partinin seçim çalışmalarına bakmaktan kentin sorunlarına vakit ayıramadığını savundu. Belediyenin bir kamu kuruluşu olduğunu, tüm vatandaşlar üzerinden gelirlerini sağladığını söyleyen Ağbaba, buna karşın belediye başkanlarının parti seçim çalışmasına destek vermesinin hukuksuz olduğunu kaydetti.