HDP Batman İl Eş Başkanı Rojda Sürücü, "AKP iktidarı ve besleme medyası ne yaparsa yapsın dipten gelen dalga 7 Haziran'da tsunamiye dönüşecek, barajı yerle bir edecek ve Türkiye halklarının yüzyıllık rüyası gerçekleşecektir." dedi.

HDP il başkanlık binasında gerçekleşen açıklamaya HDP il eş başkanları Rojda Sürücü ile Abdulbari Karaağaç, HDP Merkez İlçe Başkanı Selma Kaya ve DBP İl Eş Başkanı Mehmet Candemir katıldı. Burada konuşan HDP İl Eş Başkanı Rojda Sürücü, şunları ifade etti: “Bizler çok iyi biliyoruz ki bu coğrafyanın yoksulları, emekçileri, aydınları, devrimcileri özgürlük uğruna, demokrasi uğruna, onurlu yaşam uğruna çok büyük bedeller ödediler. İlk defa şimdi tüm toplumsal kesimler büyük bir heyecanla, umutla, coşkuyla ve korkusuzca yeni yaşamı kurmak için beraber mücadele ediyorlar. Özgürlüğümüzü örgütlemek için yeni yaşamı kuruyoruz şiarı ile kadınlar başta olmak üzere Kürtler, Türkler, Aleviler, Araplar, Ermeniler, Ezidiler, işçiler, işsizler, köylüler, esnaflar tüm farklılıklarına rağmen hep birlikte yeni yaşamı örgütlüyorlar, yeni yaşamı inşa ediyorlar.

Kuşkusuz Rojava devrimi ve büyük Kobane direnişi bu heyecanı, umudu, coşkuyu daha da büyütmüş, bütün ezilen halklara muazzam moral gücü olmuştur. İçinde destansı kahramanlıklar ve ağır bedeller barındıran Kobani zaferi hem yurt dışında hem ülkemizde hem de bölgemizde yarattığı büyük sinerji ile 12 Eylül faşist rejiminin başta Kürtler için olmak üzere tüm ezilen halkların önüne koyduğu yüzde 10 seçim barajını şimdiden yıktığını belirtebiliriz. Ezilenlerin, sömürülenlerin, ret ve inkar edilenlerin, ortak mücadelesi şimdiden iktidar partisini ve rantçı çevreleri paniğe sokmuştur. Bir yandan pervasızca HDP'ye saldırarak halkın yoğun ilgisini kesmeye çalışıyorlar, bir yandan tetikçiler üzerinden provokasyonlar geliştirerek halkı korkutmaya, sindirmeye çalışıyorlar, diğer yandan devlet olanakları üzerinden rant dağıtarak oy devşirmeye çalışıyorlar. AKP iktidarı ve besleme medyası ne yaparsa yapsın dipten gelen dalga 7 Haziranda tsunamiye dönüşecek, barajı yerle bir edecek ve Türkiye halklarının yüzyıllık rüyası gerçekleşecektir.

Onlar, 'HDP baraj altında kalırsa biz vekil oluruz' diye aç kurtlar misali ellerini ovuşturup dursunlar, bizler yiğit, yoksul, onurlu, kadirşinas halkımızın özgücünü açığa çıkarma, geleceğe dair özgür yaşam umutlarını gerçeğe dönüştürmek için gece gündüz demeden çalışacağız. Onlar halkımıza barış hayali satadursunlar, bizler uygarlığın kültürler bahçesi iken ret, imha, inkar ve asimilasyonla çoraklaştırılan Mezopotamya ve Anadolu'yu, yeniden rengarenk çiçek bahçesine dönüştürmek için yılmadan, usanmadan, bir an bile durmadan büyük Türkiye barışını gerçekleştirmek için mücadele vereceğiz.”