Çağdaş Hukukçular Derneği Bursa Şube Başkanı Avukat Umut Beyaz, “İktidarı süresince yargıyı muhalifler üzerinde baskı kurma aracı olarak gören AKP, ülkede yarattığı fiili durumlarla anayasayı askıya almakta, keyfi uygulamalarla özel güvenlik bölgeleri ilan etmekte ve temel insan haklarını ayaklar altına almaktadır.” dedi.

Büro Emekçileri Sendikası (BES) ile Çağdaş Hukukçular Derneği Bursa Şubesi, yeni adli yılın açılması dolayısıyla sorunları dile getirmek amacıyla Adliye binası önünde basın açıklaması yaptı.

Çağdaş Hukukçular Derneği Bursa Şube Başkanı Avukat Umut Beyaz, yeni adli yılda da keyfi gözaltı, tutuklama ve mahkumiyet kararları ile muhalefetin susturulmaya çalışılacağını dile getirdi. Özel yetkili mahkemelerin 17/25 Aralık operasyonuyla kendisini vuracağını gören AKP’nin bu mahkemeleri kapatıp ‘sulh ceza yargıçlığı’ ile kendi güdümünde bir yargı sistemi kurduğunu belirten Beyaz, ‘İç Güvenlik Yasası’ ile erkler ayrılığı ilkesinin de hukuk tarihine gömüldüğünü kaydetti.

Beyaz, şöyle konuştu: “İktidarı süresince yargıyı muhalifler üzerinde baskı kurma aracı olarak gören AKP, ülkede yarattığı fiili durumlarla anayasayı askıya almakta, keyfi uygulamalarla özel güvenlik bölgeleri ilan etmekte ve temel insan haklarını ayaklar altına almaktadır. Cihatçı çetelere gönderilen silah yardımlarıyla savaş suçu işlemekten çekinmeyen AKP iktidarı, ülkemizde de yargısız infazlarla halka karşı katliamlara girişmekten çekinmemektedir:”

BES Kadın Sekreteri Aysun Torun ise yargı çalışanlarının artan iş yüküne rağmen hak ettiklerini alamadığını ifade etti. Torun, “Yargı emekçilerinin ağır iş yükü altında kölece çalışma koşullarına mahkûm edildiği, mübaşirinden, zabıt kâtibine, yazı işleri müdürlerinden, icra müdürlerine, idari işler müdürlerine,  pedagog ve psikologlarından,  sosyal çalışmacılarına, teknisyeninden, güvencesiz çalışanına kadar tüm çalışanların yığınlarca birikmiş sorunu varken ne yazık ki bu taleplerimiz Memur Sen ve AKP duvarına çarpmıştır.” ifadelerini kullandı.