Geçen hafta Antalya'da AKP'ye açık desteğini açıklayan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Antalya şubesi, ilginç bir açıklama yaparak Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) yönetimini siyasi davranmakla suçladı. MÜSİAD Başkanı Resul Lekesiz adına yapılan yazılı açıklamanın MÜSİAD'lı üyelerin ATSO ziyaretinin hemen öncesinde yapılmış olması Antalya iş dünyasında soğuk bir havanın esmesine neden oldu.

MÜSİAD Antalya Şube Başkanı Resul Lekesiz, geçen hafta bir restoranda düzenlediği basın toplantısında AKP'li Lütfi Elvan'a açık desteklerini açıklamıştı. MÜSİAD Antalya Şubesi de daha önce yazılı deklarasyon ile AK Parti milletvekili adayı Elvan'ın Antalya'dan aday gösterilmiş olmasının kazanç olduğunu belirtmişti. Resul Lekesiz, yaptığı son yazılı açıklamada ise ATSO Başkanı Davut Çetin ve yönetim kurulu üyelerini, odanın eski başkanı CHP Antalya Milletvekili adayı Çetin Osman Budak'ın güdümünde olmakla suçlayıp istifa etmelerini istedi. Lekesiz, “ATSO gibi 133 yıllık köklü bir geçmişe sahip kuruluşun hala Çetin Osman Budak'ın direktifleri ile hareket etmesini, Davut Çetin marifeti ile bir siyasi partinin arka bahçesine dönüşmesini şiddetle kınıyoruz... ATSO hiçbir siyasi partinin derneği gibi davranamaz.” dedi.

ATSO ZİYARETİNİN OLDUĞU GÜN AÇIKLADI

Resul Lekesiz'in yaptığı açıklamanın zamanlaması dikkat çekti. Lekesiz açıklamayı, MÜSİAD yönetiminin ATSO'yu ziyaret ettiği gün yaptı. MÜSİAD Antalya Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri Ramazan Kalken, Mesut Torun ve Süleyman Bilkay ile Dernek Şube Müdürü Yasin Esad Kara, 28 Mayıs Perşembe günü saat 16.00'da Davut Çetin'i ziyaret etti. Ziyarete Resul Lekesiz katılmazken, ziyarette Lekesiz'in açıklaması da gündeme geldi. MÜSAİD üyeleri, başkanlarının yaptığı açıklamadan haberleri olmadığını iddia etti.

ÇETİN: BU AÇIKLAMA YAKIŞIKSIZ VE SİYASİ AMAÇLI

Resul Lekesiz'in katılmadığı ziyarette Davut Çetin, ATSO yönetimi hakkında yapılan açıklamayla ziyaretin aynı gün gerçekleştirilmesinin çeliştiğini ifade etti. MÜSİAD üyelerine sağduyu çağrısı yapan Çetin, “Sayın Lekesiz'in açıklaması yakışıksız ve kabul edilemez. Açıklamanın kendisi tamamen siyasi amaçlı, siyasi içerikli ve bir bilgiye dayanmayan bir açıklamadır. Açıklama bizim için hiçbir anlam ve önem ifade etmemektedir, ancak Türkiye'de siyasi kutuplaşmanın hangi boyuta geldiğini göstermesi bakımdan vahimdir." dedi.

Davut Çetin, siyasi kutuplaşmanın ve gerginliğin toplumun bütün kesimlerine yayılmasının ülkemizde sosyal barışı tehdit eder hale geldiğini ifade ederek, "Herkes sorumlu ve sağduyulu olmak zorundadır... Sivil toplum kuruluşlarının başkanları tüm üyeleri adına konuşur ve sözleri bütün kurumu ve üyelerini bağlar. Bu yüzden özellikle yönetim kurulu başkanlarının sözlerini tartıp ölçerek konuşmaları, siyasi söylemlere sapmamaları, eksik bilgi ile saldırgan söylemler kullanmamaları son derece önemlidir. MÜSİAD Şube Başkanı'nın da derneğin üyeleri adına bu bilinci taşıması gerekir. Bizi yakından tanıyan MÜSİAD üyeleri, Antalya Şube Başkanı'na gerekli cevabı kendileri verecekler, Resul beyin açıklamasının soyadına yakışmadığını kendisine hatırlatacaklardır.” diye konuştu.