Diyarbakır’da AKP’li 3 Meclis üyesi partilerinden istifa ederek Demokratik Bölgeler Partisi'ne (DBP) geçti. Merkez Yenişehir İlçesi Belediyesi'nin AKP’li meclis üyeleri Mürsel Kaymak, Mehmet Alma ve Recep Güler partilerinden istifa etti. Ortak açıklama yapan meclis üyeleri, hür iradeleriyle böyle bir karar aldıklarını belirtti.

AKP’den istifa eden meclis üyelerinin DBP’ye geçmesi nedeniyle tören düzenledi. DBP Diyarbakır İl Başkanlığı'nda yapılan törene Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu, DBP İl Eş Başkanı Hafize İpek’in yanı sıra çok sayıda partili katıldı. AKP’den istifa eden meclis üyeleri, HDP’yi destekleyeceklerini dile getirdi. Meclis üyeleri adına konuşan Mehmet Alma, AKP’yi eleştirdi. Şahsi bir menfaat gözetmeden bu partiyi tercih ettiklerini anlatan Alma, şu ifadeleri kullandı: “Elimizi taşın altına soktuk, barış ve huzur beklerken elimizin taşın altında ezildiğini fark ettik. Fark ettiğimiz anda da teşkilatın artık gerçek anlamda demokrasi ve insan haklarını sömürdüğünü anladık ve bu siyasi çatının altında kalmamızın halkımıza ve bölgemize bir fayda getirmeyeceğini anladık.”

Belediye Başkanı Kurbanoğlu ise “2011 yerel seçimlerinde AKP’den seçilen meclis üyesi arkadaşlarımız bugün bizlerle beraberdir." diye konuştu.

Meclis üyelerine, daha sonra parti rozetleri takıldı. İstifalarla birlikte 31 meclis üyesinin bulunduğu Yenişehir Belediye Meclisi'nde DBP’nin üye sayısı 22’e çıktı. AKP meclis üyesi sayısı ise 9’a düştü.