MHP Bandırma Belediye Meclisi eski üyesi Atilla Turhan'ın şikayetini değerlendiren Bandırma Cumhuriyet Savcılığı, 2009-2014 yıllarında AK Parti’den Bandırma Belediye Başkanı ve belediyede çalışan iki kişi hakkında, ihaleye fesat karıştırmak suçundan yargılanmasına karar verdi.

MHP Bandırma Belediye Meclis eski Üyesi Atilla Turhan'ın şikayetini değerlendiren Bandırma Cumhuriyet Savcılığı, 2009-2014 yıllarında AK Parti’den Bandırma Belediye Başkanı Recep Eraydın ve belediye çalışanları Ufuk Tokbay ve Zafer Bülent Kebapcıoğlu'nun, ihaleye fesat karıştırmak suçundan yargılanmasına karar verdi. Davanın görüşülmesine 18 Şubat 2015 tarihinde Bandırma Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

MHP Bandırma Belediyesi eski Meclis Üyesi Atilla Turhan, konuyla ilgili düzenlediği basın toplantısında, “Bandırma Cumhuriyet Savcılığı'na yapmış olduğu şikayet sonrasında yapılan incelemelerin ardından, Dönemin AK Parti Bandırma Belediye Başkanı Recep Eraydın’ın, 10 Nisan 2006 tarihinde yapmış olduğu granit, mermer ve granit dekoratif elemanları alımında ihaleye fesat karıştırmak suçundan yargılanmasına karar verimliştir.” dedi.

Turhan, “Cumhuriyet Savcılığı tarafından atanan ve 3 kişiden oluşan bilirkişi tarafından yapılan incelemeler sonrasında, 10 Nisan 2006 tarihinde Bandırma Belediye Başkanlığı tarafından yapılan granit, mermer ve granit dekoratif elemanları ihalesine teklif veren 3 firmanın da ortakları ve yöneticilerinin aynı kişiler olduğunu tespit etti. Dönemin Belediye Başkanı Recep Eraydın, bu üç firmanın aynı grup firması olmasına göz yummuş ve rekabetin oluşmasını engellemiştir.” şeklinde konuştu.

Turhan, “2009-2014 yılları arasında belediye meclis üyesi iken Bandırma Belediye Başkanlığı tarafından 2005-2009 yıllarında yapılan ihaleleri inceleme imkanı buldum. Yaptığım incelemeler sonrasında bu dönem içerisinde toplam 292 ihale yapılmış, bu ihalelerden 198’ine 2 firma katılmıştır. Bu ihalelerden 10 Nisan 2006 tarihinde yapılan granit, mermer ve granit dekoratif elemanları alımıyla ilgili Bandırma Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundum. Suç duyurumu inceleyen Bandırma Cumhuriyet Savcılığı dönemin Belediye Başkanı Recep Eraydın ve belediye çalışanları Ufuk Tokbay ve Zafer Bülent Kebapcıoğlu'nun, ihaleye fesat karıştırmak suçundan yargılanmasına karar vermiştir.” ifadelerini kullandı.