AK Parti Yozgat milletvekillerinin seçim dönemlerinde gündeme getirdiği '2. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kuracağız' söylemleri, mevcut Yozgat OSB’de faaliyetini sürdüren firmaların tepkisini çekiyor.

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Metin Özışık, yaptığı açıklamada, mevcut OSB’nin doluluk oranının yüzde 70’e ulaşmadan 2. bir organize sanayi bölgesinin kurulması ve gündeme getirilmesinin mevcut OSB’ye ciddi anlamda zarar vereceğini söyledi. TSO Başkanı Özışık, “Biz üretim yapan firmalarımızın kapasitesinin artırması ve daha çok istihdam alanlarının oluşturulması için elimizden gelen bütün gayreti sarf ediyoruz. Şuan bölgemizde 10 farklı alanda faaliyetini sürdüren 31 firmamız üretim yapmaktadır. Bu işletmelerimizde toplam bin 463 sigortalı işçimiz çalışmaktadır. Organize sanayi bölgemiz 2009 ve 2013’de çıkan teşviklerden faydalanamadığı gibi bu teşvikler Yozgat’ımızın gerçeğiyle de maalesef örtüşmemiştir. Ancak kendi dinamikleri ile küçük adımlarla büyümeye devam etmektedir. Bu kapsamda Erensan Fabrikası kapalı alanı 10 bin metrekareye ulaşmıştır. Yine Türkiye’nin en büyük tekstil firmalarından birisi Yozgat'ta ki işçi sayısını 400 çıkarmıştır. OSB’mizde çalışan sayısı 2 bine ulaştığında ancak büyümesi ivme kazanacaktır. Hal böyle iken birinci organizemiz istenilen seviyeye ulaşmadan bırakın kurulmasını, 2. OSB kurulacak söylemi bile burada üretim yapan işletmelere zarar verir." dedi.

'OSB İÇERİSİNDEKİ MESLEK LİSESİNİN KAPATILACAK OLMASI FİRMALARA ZARAR VERİR'

OSB’nin içerisinde bulunan meslek lisesinin kapatılacağının gündeme getirilmesinin işletmelere zarar vereceğini vurgulayan Özışık, “Başka bölgelerde OSB içerisinde meslek liselerine destek verilip gelişmesi sağlanırken maalesef bizim bölgemizdeki meslek lisesinin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kapatalıcağını öğreniyoruz. Hazır orada 31 fabrika değişik alanlarda üretim yapıyor. Burada da güzel bir meslek lisesi okulumuz mevcut. Siz bu okulu fiziki ve genel anlamda geliştirmeyi düşünmeniz gerekirken okulu kapatacak olunmasının neye kime faydası olacak. Oysa buradaki okulumuzda sektörlere uygun bölümler açılarak burada eğitim gören öğrencilerimiz stajlarını ve eğitim sonrasında da işletmelerde istihdam sağlayabilir. Bu yüzden bu konunun bir kez daha gözden geçirilerek yanlışa dur denilmesi gerekir. Kapatılacak olması yanlış bir karardır.” diye konuştu.

'OSB’Yİ HİÇ ZİYARET ETMEYEN SİYASETÇİLERİN 2. OSB KURACAĞIZ SÖYLEMİ 1. OSB’YE ZARAR VERİYOR'

Son dönemlerde bürokratların ve AK Partili siyasetçilerin '2. OSB’yi kuracağız' söylemlerinin gündeme getirilmesini doğru bulmadıklarına dikkat çeken Başkan Özışık, sözlerini şöyle tamamladı: “Organize Sanayi Bölgemizi hiç ziyaret etmeyen, mevcut sektörlerin varlığını, sorun ve sıkıntılarını hiç bilmeyen bürokratların ve siyasilerin ikinci bir OSB kuracağız söylemi şuan mevcut OSB’ye çok büyük zarar vermektedir. Bu söylemlerin siyasiler tarafından telaffuz edilmesiyle birlikte bölgemizde faaliyetini sürdüren işletmelerimiz bize bu yönde şikayette bulunarak neden bizim OSB’mize destek verilmiyor da ikinci bir OSB açılmasını gündeme getiriyorlar. Her seçim döneminde bu tür süpekilasyonların yapılmasını amacı belli, halkımızdan oy için bu tür yaklaşımlar içine giriyorlar olarak algılanıyor diye bize ifade ediyorlar. Bu bakımdan şuan mevcut OSB’miz yüzde 70 doluluk oranına ulaşmadan böyle bir çalışma içerisine girilecek olmasını doğru bulmuyoruz."