23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta coşkuyla kutlanıyor. Yoksulluk içindeki çocuklar ise kendi bayramlarında bile çaycılık yaptı, kavşaklarda hayatlarını tehlikeye atarak sürücülerden para istedi.

Bursa’da, dayısının çay ocağında çalışarak harçlığını kazanan Mehmet Şerif Karasu, 23 Nisan’ı kutlayamadığını belirtti. Karasu, “Okuldan sonra dayımın çay ocağında çalışıyorum.” dedi.
Tekstil atölyesinde babasına yardım eden Ramazan Yurtser de bayramını kutlamadığını dile getirdi.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında çalışmak zorunda kalan çocukların aksine trafik lambalarında ve kavşaklarda sürücülerinden para isteyen çocuklar da dikkat çekti.

TRAFİK LAMBALARINDA SÜRÜCÜLERDEN PARA İSTİYORLAR

Kavşakta araç sürücülerinden para isteyen çocuklardan Serhat A., bugün Regaib Kandili olmasını da fırsat bilerek şoförlerden para istediklerini söyledi. Serhat A., “Trafikte bekliyoruz, kandil kutluyoruz, harçlığımızı alıyoruz. Ticaret yapıyoruz. 23 Nisan’ı kutluyoruz, bahşiş alıyoruz, harçlık alıyoruz.” diye konuştu.

Kadir K. ise havanın yağmurlu olması sebebiyle 23 Nisan’ı kutlayamadıklarını dile getirdi. Kavşakta araç sürücülerinden para isteyen çocuklar, bu şekilde harçlıklarını çıkarttıklarını ifade ettiler.