Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabiri ve kameramanının Avea'nın projesinin tanıtıldığı ve Emine Erdoğan'ın katıldığı programdan yaka paça dışarı çıkartılmasına tepkiler devam ediyor. Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, olayı tümüyle kınadıklarını ifade ederek “Basın kartı gazetecilerin profesyonel kimliğini belgeler. Devlet tarafından verilir. Bu kartı taşıyan her gazetecinin haber niteliği taşıyan tüm haberleri takip etmesi doğaldır. Aksi takdirde devlet kendi verdiği kartla çelişkiye düşmüş olur.” diye konuştu.

"BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNE VURULMUŞ DARBEDİR"

Cihan muhabiri Hüseyin Aydın'a, yapılanları ‘utanç verici’ olarak nitelendiren Gazeteciler Cemiyeti, yaşanan olayın bir demokrasi ayıbı olduğunu kaydetti. Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Gazetecilere Özgürlük Platformu Dönem Başkanı Nazmi Bilgin, “Cihan haber ekibinin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın katıldığı bir programdan yaka paça dışarıya çıkarılması basın özgürlüğüne vurulmuş bir darbedir. Ve bir demokrasi ayıbıdır. Basın kartı gazetecilerin profesyonel kimliğini belgeler. Basın kartları komisyonu gibi önemli bir kuruluşun onayı ile devlet tarafından verilir. Bu kartı taşıyan her gazetecinin haber niteliği taşıyan tüm haberleri takip etmesi doğaldır. Aksi takdirde devlet kendi verdiği kartla çelişkiye düşmüş olur.” dedi.

“GAZETECİLER BÖYLE BİR OLAYDA DAYANIŞMA İÇİNDE OLMAYACAKLAR DA NE ZAMAN OLACAKLAR?”

Nazmi Bilgin, “Son zamanlarda akreditasyon adı altında basına uygulanan sansürün en bariz örneği bu olayda yaşanmıştır. Basının bir kısmını ötekileştirerek bir ülkede demokrasinin varlığını savunmak mümkün değildir. Bunu yapanlar basın tarihinin karanlık sayfalarında yerlerini alacaklardır. Olayın bir başka vahim tarafı da toplantıya katılan gazetecilerin sessiz kalmasıdır. Bir basın örgütünün başkanı olarak bundan büyük üzüntü duyduğumu belirtmek isterim. Gazeteciler böyle bir olayda dayanışma içinde olmayacaklar da ne zaman olacaklar? Bu basını yandaşlaştırma özentisinin ortaya çıkardığı üzücü bir durumdur. Olayı tümüyle kınıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.