Bakırköy E-5 karayolu üzerinde motosikleti ile akrobasi hareketleri yaparken kameralara yakalanan Engin C, gözaltına alındı. Kimsenin can güvenliğine zarar vermek istemediğini savunan şahıs, motosiklet sürücülerine yeterli alan sağlanmadığı için protesto amacıyla yola çıktığını söyledi. Sürücünün ehliyetine el konuldu, motosikleti trafikten men edildi.

E-5 karayolu Bakırköy mevkiinde dün yaşanan bir olay, yolda seyreden araç sürücülerine korkulu anlar yaşattı. Hızla seyreden Engin C., motosikleti üzerinde birden akrobasi hareketleri yapmaya başladı. Motosikletin bir sağına bir soluna geçen sürücü, tek ayak üzerinde motosiklet kullandı. Bu da yetmezmiş gibi motosikleti üzerinde oturan, ellerini de kaldıran sürücü, plakasının bir kısmı kapalı olan motosikletle yaklaşık 20 kilometre boyunca kendi hayatını ve trafiği hiçe saydı. Yolculuğu Levent’e kadar devam eden Engin C., bu hareketleri yaptığı sırada yoldan geçen bir amatör kameraya da yakalandı.

Buna rağmen hareketlerine son vermeyen sürücünün hareketleri polisi de harekete geçirdi. İstanbul Emniyeti’ne bağlı Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Engin C.’nin adresini belirledi. Sivil Trafik Büro Amirliği ekiplerince emniyete getirilen Engin C’nin ehliyetine ve motosikletine el konuldu.

'TEPKİ OLARAK YAPTIM'

Emniyet Müdürlüğü'nden hastaneye götürülen Engin C, "Niçin böyle bir şey yaptın?" sorusuna, "İnsanların hayatını tehlikeye atmak için değil, bu sporu İstanbul'da yeterli alan bulamadığımız için yapamıyoruz. Bir nevi kendimizi dile getirmek için yaptım. Yani bize yeterli alan verilmediği için tepki amaçlı yaptım." cevabını verdi.