Aksaray Belediyesi ve Aksaray Ticaret Borsası'nın ortaklaşa projesi olan Tarım Ticaret Merkezi'nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Törene Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun yanısıra, TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Faik Yavuz, Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray milletvekilleri Turan Yaldır ve İlknur İnceöz, Nevzat Palta, Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen, Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, bölge oda ve borsa başkanları, iş adamları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Aksaray Valisi Şeref Ataklı, törende yaptığı konuşmada, "Bizleri bu vesile ile bir araya getiren Aksaray Ticaret Borsası Başkanı'mız Sayın Hamit Özkök'e ve TOBB Başkanı'mıza teşekkür ediyorum. Tarım Ticaret Merkezi'mizin Aksaray'ımıza, Burada faaliyette bulunacak vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını ve en yakın zamanda faaliyete geçmesini diliyorum." dedi.

Hisarcıklıoğlu konumasına Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, yönetim kurulu ve meclis üyelerini tebrik ederek başladı. Hisarcıklıoğlu, müthiş vizyoner bir iş yaptıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti: "Elini taşın altına koyarak göstermiş olduğu cesetten dolayı Hamit kardeşimi kutluyorum. Bu proje bölgenin en büyük projesidir ve projeye her türlü desteği bizde veriyoruz. Hamit başkanımızı çok seviyor ve yaptığı her işin arkasında olduğumuzu beyan ediyoruz. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'ne bağlı Ticari Bilimler Fakültesi'nin sözünü verdik. Hamit Başkanım da arsasını almış. İnşallah en kısa zamanda yapımı gerçekleşir."

Aksaray'ın çok önemli bir tarım merkezi olduğunu ve su sorunu yaşadığını aktaran Hisarcıklıoğlu, "Aksaray tarımının en önemli sıkıntısı, su sıkıntısı. Bunu yetkililere de ilettim. Nasıl Konya'ya Göksu'yu getirdiysek, Kızılırmak'tan suyu da Aksaray'a getirmeliyiz. Bunun hep birlikte takipçisi olacağız. Amacımız tarımı geliştirmek." dedi. Buradan çiftçi, tüccar ve sanayicinin kazanacağını vurgulayan TOBB Başkanı, “Tüm Aksaray zenginleşecek. Valimize, belediye başkanımıza ve milletvekillerimize bu tesislerin yapılmasında verdikleri destek dolayısıyla teşekkür ediyorum. Kamu özel sektör el ele verirse ne eserler ortaya çıkacağını görüyoruz.” diye konuştu.

Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök ise konuşmasında yaptığı ve yapacağı işleri tek tek sayarak, Aksaray'da göz dolduran projeler olduğunu, bu projelerin hayata geçmesi için gece gündüz demeden çalıştıklarını belirtti. En önemli projelerinden biri olan bölgenin en büyük ve en modern Tarım Ticaret İhtisas Merkezi'nin temelini atmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirten Özkök, "Bundan sonraki hedefimiz de ise yine Aksaray'a yakışacak çok büyük bir proje olduğunu düşündüğümüz TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'ne Bağlı Ticari Bilimler Fakültesi'nin kurulması olacaktır." diyerek temeli atılan Tarım Ticaret İhtisas Merkezi alanında fakülte için ayrılan arsayı misafirlere gösterdi.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı da Tarım Ticaret Merkezi projesinin Belediye ve Ticaret Borsası'nın ortak projesi olduğunu, birlik ve beraberlikten güç doğacağını vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı: "Biz göreve geldiğimizden itibaren bütün başkanlarımıza şu sözü verdik. Aksaray'ı parlayan yıldız yapıp, marka şehir yapacağız. Bugüne kadar geldik ve her seferinde de bu birlik ve beraberliği gördük. Burada öncelikle Aksaray Ticaret Borsası Başkanımız sayın Hamit Özkök'ü, meclisini ve üyelerini tebrik ediyorum. Bölgenin en güzel, en kullanışlı ve en modern tesisini de kazandırmış olacak bu nedenden dolayı başkanıma bir kez daha teşekkür ediyorum."

MHP Aksaray Milletvekili Turan Yaldır yaptığı konuşmada, "Öncelikle böyle bir tesisi Aksaray'ımıza kazandıran Aksara Ticaret Borsası Başkanı'mıza ve onun nezdinde kıymetli yönetimine teşekkür etmek istiyorum. İnşallah hatırlara vesile olur. Buraya yatırım yapan yatırımcılarımız hayırlı kazançlar elde eder diyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Konuşmaların ardından Aksaray Ticaret Borsası ve Aksaray Belediyesi tarafından yaptırılan Tarım Ticaret Merkezi'nin temeli atıldı.