Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO ) tarafından düzenlen Organize Sanayi Bölgesi İstişare Toplantısı, firma yöneticilerinin ve temsilcilerinin yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.

Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis ve Yönetim Kurulu, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Müdürlerinin de katılım göstermiş olduğu organizasyonda ilimizin Organize Sanayi Bölgesindeki eksikliklerinde ve yapılması planlanan projelerinden bahsedildi. Organize Sanayi Bölgesi Müdürü İsmet Çağlar tarafından OSB’nin mevcut durumu ve 2015 yılı içerisinde yapılması planlanan projeler detaylı olarak firma temsilcilerine anlatılırken şuan ki eksikliklerinde kısa sürede giderilerek sorunların ortadan kaldırılacağı vurgulandı. Türkiye’nin büyüme olarak en hızlı Organize Sanayi Bölgesinin Aksaray’da olduğunu belirten Çağlar, yakın zamanda yeni yapılacak yatırımlarla ilk 10 OSB arasında olacağını belirtti.

Firma temsilcilerine kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ise Organize Sanayi Bölgesi'ne Aksaray Belediyesi tarafından birçok konuda destek verdiklerini belirtirken, OSB’de artan su tüketimine değindi. Ayrıca Ulaşım olanaklarının ve seferlerinin artırıldığını, Asfaltlama çalışmalarında yoğun emekler verildiğini ve birçok konuda destek olunduğunu belirten Belediye Başkanı Yazgı, bundan sonraki süreçte de Aksaray Belediyesi olarak Organize Sanayi Bölgesine desteklerinin olacaklarını vurgulayarak programın düzenlenmesinde emeği geçen Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası yönetimine teşekkür etti.

Organize Sanayi Bölgesi'nin sorunlarını bilen ve bu noktada çalışmaların yapıldığını belirten Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş ise OSB’nin içerisinde faaliyet gösteren bir yatırımcı olduğundan dolayı sorunları daha detaylı bildiğini dile getirirken, Aksaray’ın sanayi şehri olma yolundaki yürüyüşünün hızla devam edeceğini ve belirlenen sorunların en kısa zamanda ortadan kaldırılması için çalışmalar yapılacağının altını çizdi.

Aksaray’ın Sanayi alanında merkezi olan Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası ( ATSO ) yönetimi olarak hem de OSB Yönetim Kurulu olarak sürekli sanayimizin gelişmesi ve büyümesi için çalışmaların yapıldığını vurgulayan Koçaş, Firma temsilcilerine Oda tarafından düzenlenen eğitimlere ve organizasyonlara katılımı noktasında çağrıda bulunurken, 11-16 Haziran 2015 tarihleri arasında düzenlenecek olan Sanayi Fuarının Aksaray’a büyük bir marka değeri kazandıracağını belirtti.

Organizasyona katılan firma temsilcileri programın düzenlemesinden dolayı son derece mutlu olduklarını dile getirirlerken Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş ve ATSO ekibine teşekkür etti.