Aksaray’da terör protestosunda HDP binasına saldıran grup ile polis arasında çıkan arbedede 12 polis memuru ve 2 kişi yaralandı.

Aksaray’da terör saldırılarına tepki amacıyla sosyal medya aracılığıyla bir araya gelen grup, HDP binasına saldırdı. Polisle karşı karşıya gelen grup, HDP binasına önce Türk bayrağı astırdı, sonra da HDP tabelasını indirerek yaktı. Olay, Kalealtı Caddesi’nde meydana geldi. Sosyal medya aracılığıyla terör saldırılarına tepki amaçlı toplanan grup, Kalealtı Caddesi’ne yürüyüşe geçti. Yaklaşık 3 bin kişiden oluşan grup cadde girişinde polisin barikatı ile karşılaştı. Burada polis ve grup arasında arbede yaşandı. Caddeye girmek isteyenlere polis TOMA aracı ile tazyikli su sıktı, Çevik Kuvvet ekipleri ise biber gazı ile müdahale etti.

Bir süre devam eden arbede sonucu polis ekipleri, grubun verdiği Türk bayrağını HDP binasına astı. Buna rağmen grup, polise şişeli ve taşlı saldırıda bulundu. Bariyerden çıkan polis, biber gazı sıktı. Arbedede 12 polis memuru ile 2 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Bu sırada bir kişi HDP’nin tabelasını indirerek gruba verdi. Grup, HDP tabelasını kolonya dökerek ateşe verdi. Tabelanın yakılmasının ardından grup kısmen dağıldı. 3 kişinin gözaltına alınmasına rağmen grup, meydanda beklemeye devam ediyor.