Bediüzzaman Said Nursî Hazretleri'nin vefatının 55. yıldönümü nedeniyle Konya’nın Akşehir ilçesinde 'Bediüzzaman ve Müspet Hareket' isimli bir program düzenlendi.

Akşehir Gönüllü Eğitimciler Derneği (AGED) tarafından düzenlenen programa STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Hafız Mustafa Özyılmaz’ın, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Yazar Mehmet Akar Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin hayatı ve eserleri üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi. ‘’Bir şeyin itibarı, gayesi ile irtibatı nispetindedir’’ diyen Yazar Mehmet Akar, Said Nursi Hazretlerinin hayatının her dakikasının davası ile irtibatlı olduğunu ifade etti. Akar ‘’Said Nursi Hazretlerinin gayesi Allah’ı anlatmak, çorak gönüllerle Allah’ın buluşmasına vesile olmaktır. O tüm hayatı boyunca bu davadan ne pahasına olursa olsun asla geri durmamıştır. İçinde bulunduğu şartlarda insanları kategorize etmeden sürekli Allah’ı anlatmıştır. Bugün dünyanın birçok yerinde O’nun eserleri okunmaktadır. Başlattığı hizmet kıtalara ulaşmıştır’’ ifadelerini kullandı.

Kur’an-ı Kerim'in bir tefsiri olan Risale-i Nur eserlerine bakınca her yaratılmışın bir gayesinin çok açık bir şekilde görüleceğini söyleyen Mehmet Akar, ‘’Kâinatın etrafında döndürüldüğü ve yine kâinatın en güzel dili olan insanın da gayesi Allah’ı anlatmaktır. Bu zaviyeden bakınca her insan Allah’ı anlatmak konusunda bin kuvvetindedir. Allah her insanı kendisini anlatma payesiyle şereflendirsin’’ şeklinde konuştu.

AGED Başkanı Burak Küçükkahraman, katılımcılara teşekkür etti.