TBMM Başkanvekili Meral Akşener, polis kolejlerinin kapatılması ve Kimse Yok Mu Derneği'nin terör örgütü ilan edilmesini sert dille eleştirdi. Akşener, “Türkiye'de asayişsizlik, güvenlikle ilgili problem, terörle ilgili bir problem olursa sorumlusu iktidar partisidir. Tüm bunları yapan bir iktidar iradesi, yargı mensupları ebetteki Deniz Feneri'ni kapatır, Kimse Yok Mu'yu terör örgütü safına sokar.” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul İl Başkanlığı, İstanbul milletvekili adaylarının tanıtımını Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen bir törenle yaptı. Törene TBMM Başkan Vekili ve MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, MHP Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya, MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, İstanbul ilçe başkanları ve birçok partili katıldı. Programda adaylar sahneye çıkarak vatandaşları selamladı. Daha sonra adaylar dışarıda kurulan ‘İftiraya Karşı İstifa İmza Kampanyası’na katılarak Ermeni sorununa ilişkin tepki çeken açıklama yapan gazeteci Ethem Mahçupyan ve CHP milletvekili adayı Selina Özuzun Doğan’nı protesto etti. İmza Kampanyasına katılan TBMM Başkanvekili Meral Akşener, seçim kampanyaya ilişkin değerlendirmede bulundu. Akşener, “Milliyetçi Harekete Partisi toplumun tüm kesimlerini temsil eden ve en önemlisinin her birinin kendine ait kişisel başarı hikâyesi olan adaylarla milletimizin karşısına çıktı. Bunun anlamı şu, tek başına hazırız, odaklıyız. Ülkemizi yönetmeye hazırız odaklıyız.” dedi.

Kimse Yok Mu Derneği'ni 'terör örgütü' soruşturmasına dâhil edilmesi ve polis kolejlerinin kapatılmasını sert bir dille eleştiren Akşener, “Türkiye'de çok ilginç şeyler oluyor. İmtihanla sınavla alınan çocuklar, polis kolejlerine ve akademilere alınan çocuklar, kanunla insan haklarına aykırı olarak kapı önüne kondular. Şimdi bunun anlamı şu. Artık iktidar partisi gençleri düşman ilan etmiştir. 17-25 Aralık hırsızlık operasyonu olmamış olsaydı, suçüstü yakalanmamış olsaydılar, bu muhteremler, emniyet teşkilatı böyle altüst edilemezdi. Öğrenciler kapının önüne konulamazdı. Gençler düşman ilan edilemezdi. Ama 17-25 Aralık'ta enselerinden yakalandı bu muhteremler. Şimdi bütün bunların neticesinde eğer Türkiye'de asayişsizlik, güvenlikle ilgili problem, terörle ilgili bir problem olursa sorumlusu iktidar partisidir. Tüm bunları yapan bir iktidar iradesi yargı mensupları ebetteki Deniz Feneri'ni kapatır, Kimse Yok Mu'yu terör örgütü safına sokar…” açıklamasında bulundu.

Ekonomik kriz ve asayişteki bozukluklara dikkat çeken MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş da, “Koltuk hırsından başka gözü birşeyi görmeyenler, Türkiye’nin geleceğini karartmaktadır. Sosyal ve ekonomik sıkıntılar had safhadadır. Dövizdeki anormal yükseliş dur durak bilmemektedir. Hayat pahalılığı ümitleri perdelemektedir. Sokak araları uyuşturucu satıcılarına çetelere, dilencilere teslimdir.” şeklinde konuştu.