Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) İstanbul Milletvekili Meral Akşener, Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Hidayet Karaca ve polisler hakkında dün gece çıkan tahliye kararı ve sonrasında yaşanan süreç hakkında, "Kendi kendine gelip ifade veren, hukukun karşısına çıkan, emniyete gidip ben buradayım diyen, her türlü insanın bu mahkemeler tarafından tutuklanıyor olmasının bir manası yok. Ancak manası, emniyet teşkilatı üzerinde polisler açısından baktığınız zaman emniyet teşkilatı üzerinde baskı yaratmak." dedi.

MHP aday tanıtım toplantısına katılmak üzere Erzincan’a gelen İstanbul Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkan Vekili Meral Akşener, Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve çoğu polisler hakkında dün gece çıkan tahliye kararı ve sonrasında yaşanan süreç hakkında açıklamalarda bulundu.

Erzincan’da basın mensupları ile düzenlenen kahvaltı programında bir araya gelen Meral Akşener, şunları ifade etti: “Tahliye kararını hepimiz gibi ben de olumlu ve memnuniyetle karşıladım. Hukuki boyutu ayrı bir konu. Çünkü orada pek çok garabet olduğu iddiaları var ve gerçekten böyle Türkiye’de abuk sabuk hukuk hataları oluyor. Bu bir kenarda durmak üzere, tutukluluk niçindir? Tutukluluk, o zanlının kaçmasına yöneliktir. Uzun zamandır Türkiye’de böyle bir şey yaşanıyor. Kendi kendine gelip ifade veren, kendi kendine gelip hukukun karşısına çıkan emniyete gidip ben buradayım diyen her türlü insanın bu mahkemeler tarafından tutuklanıyor olmasının bir manası yok. Ancak manası emniyet teşkilatı üzerinde polisler açısından baktığınız zaman emniyet teşkilatı üzerinde baskı yaratmak. Sayın Karaca ile ilgili fasıldan baktığınız zamansa tutuklanma gerekçesi çok ilginç. Yayınlanan bir dizinin senaristi kendisi değil. Samanyolu grubunun başı olan yani idari görevi olan bir kişinin yayınlanan dizinin senaryosundan tutuklandığı Türkiye’de, Türkiye’de bir çok şeye alışığız ama bizim için bile Türkiye için bile şaşırtıcı bir şey. Ben çok sevinmiştim, memnuniyet duymuştum ama bugün öğrendiğim başka bir mahkemenin itiraz ettiği. Dolaysıyla beraber bakacağız, göreceğiz. Umarım sağduyu ve hukukun üstünlüğü hakim olur.”

Düzenlenen basın toplantısına, ayrıca, MHP Erzincan İl Başkanı Bekir Aksun, MHP Merkez İlçe Başkanı Salih Aksu, Ülkü Ocakları İl Başkanı Çağatay Mutlu, MHP milletvekili adayları Ümit Özker ve Mutlu Özdemir ile partililer katıldı.