Aksiyon İşçileri Konfederasyonu (Aksiyon İş) yöneticileri, Ramazan ayının ilk sahurunu Eskişehir’deki bir maden ocağında maden emekçileriyle birlikte yerin 700 metre altında yaptı.

Aksiyon İş Genel Başkanı Vedat Öztürk, Pak Enerji İş Genel Başkanı Murat Bingöl, Pak Maden İş Ankara Şube Yönetim Kurulu üyeleri Nevzat Korkut, Özcan Gültekin ve Bilal Çetin maden emekçileriyle birlikte yerin 700 metre altında sahur yemeği yedi. Emekçilerin yaşadığı büyük zorluğu daha yakından görüp, daha iyi anlamak ve ailelerinden ayrı, yerin yüzlerce metre altında yalnız yaptıkları sahurda işçilerle birlikte olmak istediklerini kaydeden Öztürk, “Ramazan-ı Şerif’in bütün işçi kardeşlerimizin kazancına bereket, hayatlarına huzur getirmesini diliyorum.” diye konuştu.

Emekçilerin yerin altında kurdukları sofralarında ne varsa, evlerinde çoluk çocuklarının önündeki sofrada da aynı şeylerin olduğunun altını çizen Öztürk konuşmasına şöyle devam etti: “Bu hakkaniyetli, adil ve insani değil. Biz bu sofraların daha bereketlenmesi, üretimin en temel unsuru olan çalışanların milli gelirden hak ettiği payı eksiksiz alabilmesi için sendikacılık yapıyoruz. Hiçbir ayrım yapılmaksızın her insana hak ettiği değerin verildiği, herkesin rızasının gözetildiği bir anlayışın ülkemizde hakim olmasını istiyoruz. İçinde bulunduğumuz Ramazan ayı, insanların maddi manevi olarak muhasebe yapması için bir fırsattır. Herkesi bu muhasebeyi yapmaya çağırıyoruz.”

MADENDEKİ İŞÇİLERİN MENÜSÜ; EVLERİNDE GETİRDİKLERİ ZEYTİN, PEYNİR, EKMEK

Maden ocağında gece vardiyasında çalışan işçiler, sahur saatinin yaklaşmasıyla işe ara vererek, tahtalardan kurdukları yer sofrasının etrafında toplandı. Madendeki sahur menüsü, emekçilerin evlerinden getirdiği zeytin, peynir, domates, salatalık, karpuz, soğan ve ekmek oldu. Besmele ile birlikte önce derme-çatma sofradaki helal lokmalara uzanan kömür karası eller, yemeğin ardından şükür ve dua için semaya yöneldi. Hep birlikte yenilen yemek ve yapılan duaların ardından, maden işçileri böyle anlamlı bir günde kendilerini yalnız bırakmayan Aksiyon İş yöneticilerine teşekkür etti.