Aksiyon-İş Sendikaları Konfederasyonu, 2014 yılında iş kazalarında hayatını kaybeden işçiler için kan bağışı kampanyası düzenledi. Kampanya öncesi 2014 yılında ölen bin 886 işçi için okunan bin 886 hatm-i şerifin duası yapıldı.

Aksiyon-İş Sendikaları Kızılay ile birlikte Nazım Hikmet Kültür Merkez’inde, 2014 yılında iş kazalarında hayatını kaybeden bin 886 işçi için ‘1886 Can’a 1886 Kan Bağışı’ adıyla bir kampanya başlattı. Kampanya, hayatını kaybeden işçiler için okunan bin 889 hatm-i şerifin duası edilerek ve Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Kur'an tilavetinin ardından sendika yöneticileri çeşitli alanlarda ödüller verdi.

Törenin ardından kan bağışı yapıldı. Kan bağışı yapanlar arasında Aksiyon-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Vedat Öztürk de yeraldı. Kan bağışı yapmadan önce konuşan Öztürk, “1886 emekçi kardeşimiz için düzenlediğimiz bir anma programında onlar adına ve diğer emekçilerimiz ve mağdur insanlara faydalı olsun diye kan bağışı kampanyası düzenledik. Katılan tüm emekçi kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Biz de bu güzel kan bağışı programına iştirak etmek için şu an yetkililere kan bağışında bulunacağız.” dedi.