Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen) Samsun Şubesi 'Bağımsız Birey Sağlıklı Toplum' konulu ortak akıl toplantısı yaptı.

Şube hizmet binasında gerçekleşen programda bağımlılığın nedenleri ve çözüm yolları arandı. Toplantıda bağımlılığın biyolojik, psikolojik, sosyal ve davranışsal boyutları kendi alanlarında uzman kişilerce tartışıldı.

Aktif Eğitim-Sen Samsun Şube Başkan Vekili Ali Şeker, "Ülke genelinde kötü alışkanlık düzeyinde, 'bağımlı' veya 'yatkın' olduğu değerlendirilen öğrenim çağındaki çocukları üyelerimiz marifetiyle bilinçlendirmek amacıyla Sendika genel merkezimizin başlattığı 'Bağımsız Birey Sağlıklı Toplum Proje'si kapsamında Samsun Şubesi olarak böyle bir toplantı yapma gereği duyduk. Bu proje kapsamında yapacağımız çalışmalarla bağımlılık konusunda eğitim verilen üyelerimizde oluşan farkındalıkla yine kendilerinin düzenleyecekleri faaliyetlerle bağımlı ve bağımlılık riski taşıyan öğrenci ve ailelerinin bilinçlendirilmesi sağlanacaktır." dedi.

Toplantıda tütün, alkol, uyuşturucu, uçucu maddeler, hap, sanal, teknoloji ve ekran bağımlılığı gibi konuların ele alındığını hatırlatan Şeker, "Toplantıda ayrıca, her türlü bağımlılıkla ilgili risk haritası ve risk grupları oluşturularak buna göre çözüm yolları aranması gerektiği, ailelere ve çocuklarına gerekli eğitimin verilmesi. Rol model seçiminin önemi, uygun tedavi yönteminin uygulanması, risk grubundakilerin kendilerinin daha iyi ifade edebilecekleri, enerjilerini doğru mecralarda kullanabilecekleri ve sağlıklı şekilde sosyalleşebilecekleri uygun ortamların oluşturulması, aile-sokak-mektep ve caminin bu konuda birlikte ortak hareket etmesi gerektiği gibi çözüm önerileri ortaya çıktı." diye konuştu.

Ülkenin kanayan yaralarından biri olan kötü alışkanlık düzeyinde bağımlılık konusunda sendika olarak üzerlerine düşen görevi en güzel şekilde yerine getireceklerini belirten Ali Şeker, sağlıklı ve bilinçli toplum oluşturmak amacıyla sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.