Aktif Eğitimciler Sendikası Çorum İl Temsilciliği’nin yeni hizmet binası, sendika genel başkanı Osman Bahçe’nin katıldığı törenle hizmete açıldı.

'Siyasal sendikacılık değil sosyal sendikacılık' anlayışıyla yola çıkan Aktif Eğitim-Sen, bütün eğitim camiasını kucaklamak amacıyla Çorum’daki faaliyetlerine temsilcilik düzeyinde devam edecek. Sendikanın Segam İş Merkezi’ndeki yeni hizmet binası, Aktif Eğitim-Sen Genel Başkanı Osman Bahçe, genel merkez ve çevre illerden gelen yöneticiler ile çok sayıda davetlinin katıldığı törenle açıldı.

Açılışta yaptığı konuşmada eğitim alanındaki sorunlara değinen Genel Başkan Bahçe, binlerce müdürün görevinden alınıp, yerine tecrübesiz ve bilgisiz insanların getirildiğini söyledi. Son dönemlerde eğitimin omurgasıyla oynandığını ifade eden Bahçe, eğitim alanındaki bu gelişmelerin herkesi etkilediğini kaydetti. "Bu ülke hiç kimsenin babasının çiftliği değildir" diyen Genel Başkan Bahçe, şunları söyledi: "Bu ülkenin okulları hiçbir kişi ya da kurumun emir erlerinin çalıştığı okullar ve kurumlar değildir. Vatan evlatları da hiçbir kesimin dolgu malzemesi değildir. Vatan evladı dünya standartlarında eğitim almayı hak eder ve biz eğitim çalışanları da dünya standartlarda, iyileştirilmiş ortamlarda ve medeni dünyanın vaat ettiği sosyal haklarla görev yapmayı hak ediyoruz. Bu haklar alınıncaya kadar bu mücadeleler devam edecektir."

'BU MİLLET KENDİSİNE DEĞER VERMEYENLERİ SINIFTA BIRAKIR'

Bir eğitim öğretim yılının daha sona erdiğini dile getiren Bahçe, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Sendika olarak bu sene Bakanlığın karnesini çıkardık. Hiç kimse bu ülkede hesapsız ve kitapsız değildir, sorgudan ve sualden muaf değildir. Keyfi olarak kontrolsüz her türlü adımı atabilme hak ve yetkisine sahip değildir. Bu çerçevede eğitimci dostlarımızla birlikte Bakanlığın karnesini çıkardık. Karnede gördük ki milletin hayrına atıldığını düşündüğümüz adımlar milletimizin büyük kesiminin, çocuklarımızın ve eğitim yuvalarımızın aleyhine atılmış adımlardır. Bakanlığa ve Bakan’a sınıf geçme notu olarak 40,83’ü verdik. Milletimiz bu notu vererek onları sınıfta bıraktı. Ümit ediyoruz yeni dönemde yeni Milli Eğitim Bakanları, yeni yönetim anlayışları siz değerli eğitim çalışanlarının görüş ve önerilerini dikkate alacak, hissiyatına önem verecektir. Aksi takdirde bu millet kendisine değer vermeyen herkesi sınıfta bırakmayı her dönemde bilmiştir, başarmıştır. Eğitim öğretim yılını Bakanlık olarak sınıfta kalmış olarak tamamlasak da öğrenci ve öğretmenlerimiz ile bütün eğitim camiamızın sınıf geçebilecekleri en yüksek notu hak ettiklerine inanıyoruz."

İL TEMSİLCİSİ YÜCEL: SİYASETTEN UZAK SENDİKACILIK YAPIYORUZ

Aktif Eğitim-Sen Çorum Temsilcisi Adem Yücel ise yaptıkları faaliyetleri anlatarak, sendikalarının gün geçtikçe büyüdüğünü ifade etti. Siyasetten uzak bir sendikacılık anlayışı yürüttüklerini ve sosyal sendikacılık amacıyla çalışmalarına devam ettiklerini söyleyen Yücel, "Eğitim ve öğretim konusunda sendikacılığa adımının atan Aktif Eğitim-Sen, gün geçtikçe gelişiyor ve büyüyor, adından söz ettiriyor. Bugün de Çorum’da temsilciliğimizi açmanın mutluluğu içerisindeyiz. Söz verdiğimiz gibi siyasetten uzak, sosyal sendikacılık adına haklının ve doğrunun yanında hareket eden, birleştirici, bütünleştirici bir anlayışla çalışıyoruz." ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından kurdele kesilerek sendika temsilciliğinin açılışı yapıldı.