Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen), Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun okul müdürleri ve müdür yardımcıları için verdiği kararı uygulamadıkları gerekçesi Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve MEB Müsteşarı Yusuf Tekin hakkında suç duyusunda bulundu.

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, okul müdürü ve müdür yardımcıları ile ilgili 18 Şubat 2015’te Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine İlişkin Yönetmeliğin 10. maddesinin 9. fıkrasının, 23. maddesinin 1. fıkrasında hiçbir ölçüt ve duyuruya yer verilmemesine ilişkin eksik düzenlemenin, 'açıklama' başlıklı kısmının 3. maddesinde 'en az altı ay çalışmış olma' şartının, ilçe milli eğitim müdürü, eğitim kurumundan sorumlu şube müdürü ve insan kaynaklarından sorumlu şube müdürleri için aranmamasına ilişkin eksik düzenlemenin yürütmesinin durdurulmasına karar vermiş ve bu karar Milli Eğitim Bakanlığı’na 23 Haziran 2015’te tebliğ edilmişti.

Sendika, mahkeme kararının tebliğ tarihinden itibaren zorunlu işlem yapma süresi olan otuz gün geçmesine rağmen mahkeme kararını yerine getirmeyerek görevi kötüye kullandıkları gerekçesi ile Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, MEB Müsteşarı Yusuf Tekin ile MEB İnsan Hakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyusunda bulundu.