Aktif Eğitim-Sen Ankara Şube Başkanı M. Çağrı Eken, eğitim çalışanlarının okulların güvenliğinden sorumlu olmak istemediklerini belirterek, eğitim çalışanlarının yüzde 95’i okulların güvenliğinden öğretmenlerin sorumlu olmaması yönünde görüş bildirdiğini açıkladı.

Aktif Eğitim-Sen karşılıksız nöbet görevine tepki göstererek Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde eylem yaptı.
M. Çağrı Eken yaptığı açıklamada, öğretmenlerin okullarda tuttukları nöbetlerle ilgili eğitim çalışanlarına yapılan ankette eğitim çalışanlarına üç soru yöneltildiğini belirten Eken şöyle devam etti: ‘’Anket sonuçlarına göre; Nöbet görevi karşılığında ek ders ücreti ödenmeli midir? Sorusunu 2586 eğitim çalışanı cevaplandırdı. Eğitim çalışanlarının yüzde 93’ü nöbet görevi karşılığında ek ders ödenmesi yönünde görüş bildirdi. Nöbet görevi öğretmenler için angarya mıdır? Sorusunu 2547 eğitim çalışanı cevaplandırdı. Eğitim çalışanlarının yüzde 85’i nöbet görevinin öğretmenler için bir angarya olduğu ve asli görevinin dışında iş verildiği yönünde görüş bildirdi. Okulların güvenliğinden öğretmenler sorumlu olmalı mıdır? Sorusunu 2593 eğitim çalışanı cevaplandırdı. Eğitim çalışanlarının yüzde 95’i okulların güvenliğinden öğretmenlerin sorumlu olmaması önünde görüş bildirdi.’’ diye konuştu.

'TÜRK MİLLİ EĞİTİM SİSTEMİNİN VE EĞİTİMCİLERİNİN SIKINTILARINA ODAKLANIN'

Milli Eğitim Bakanının Afrika ülkeleri Milli Eğitim Bakanı olmadığını belirten Eken, şunları kaydetti: ‘’Kendi ülkesindeki okulların ihtiyacını karşılayamıyorken, öğretmenlerinden kendisine dayatılan her görevi yerine getirmesini bekleyerek; yerinde boyacı yerinde hizmetli, yerinde güvenlik görevlisi niyetine nöbetçi olarak çalıştırıyorken Sayın Bakan, yurtdışında okullar açmak için çalışmalar yaptıklarını, hazırlıkların son aşamaya geldiğini söylüyor. Bu tür çalışmaları duydukça acaba zeytung haberleri mi diye tereddüte düşmüyor değiliz. Zira izahı olmayanın mizahı yapılıyor artık. Milli Eğitim Bakanı kalkıp eğitimin yaz boz tahtası haline geldiğini söyleyebiliyor. Sayın Bakan, işiniz ne Etiyopya ne Fildişi Sahili ne de Uganda değil. Türk Milli Eğitim sisteminin ve eğitimcilerinin sıkıntılarına odaklanmanızı ve bu sorunların çözümü için çaba sarf etmenizi bekliyoruz.’’ ifadelerini kullandı.