Aktif Eğitimciler Sendikası Yozgat İl Temsilcisi Ekrem Kayaaslan, hükümetle memurlar arasında yapılacak toplu sözleşme görüşmelerinin halen devam ettiğini belirterek, hak, adil ve onurlu bir yaşam için çok şey istemediklerini söyledi.

İl Temsilcisi Ekrem Kayaaslan, yaptığı açıklamada, ülke genelinde il il bütün üyelerinin talep ve beklentilerini sendika olarak aldıklarını, 2015 toplu sözleşme görüşmelerine yönelik taleplerini belirlediklerini kaydetti.

Geçen yıl yapılan toplu sözleşmede bütün memurların yüzlerce liralık zarara uğratıldığını savunan Kayaaslan, “Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında yapılan toplu sözleşmede yetkili sendika, pazarlık masasında hükümetin '3+3+enflasyon farkı' önerisini reddederek bir defaya mahsus 123 lira seyyanen zammı kabul etmiş, başta öğretmenlerimiz olmak üzere bütün memurlar, yüzlerce liralık maddi kayba uğramıştı. Aktif Eğitim-Sen, 2016 ve 2017 yılları için ayrı ayrı olmak üzere yüzde 10 ile yüzde 10 enflasyon farkı maaş artışı istiyor. Talepler listesinde, ayrıca öğretmenlerimizin ek ders ücretlerinin artırılmasından memur maaşlarına uygulanan vergi diliminin yüzde 15’e sabitlenmesine, emeklilik kazanımlarından yılda iki kez ikramiye verilmesine kadar taleplerimizi belirledik.” diye konuştu.

Kayaaslan, öne çıkan istek ve talepleri ise şöyle sıraladı:
“Kamu görevlilerinin enflasyon rakamları altında ezilmesi engellenmeli ve sosyal devlet gereği çalışanların hayat standardının ülkenin ve çağın gereklerine uygun hale getirilmesi
Devlet memurlarına; 2016 yılı için yüzde 10 ile yüzde 10 enflasyon farkı ve 2017 yılı için yüzde 10, yüzde 10 enflasyon farkı verilmelidir.
Maddi nedenlerden dolayı izin kullanmak istemeyen memurların mağduriyetleri giderilmelidir.
Bunun için, doğum sonrası aylıksız izin kullanan kadın memurların maaşları (fiili çalışmaya bağlı her türlü ödemeler hariç) iki yıla kadar yüzde 1 oranında ödenmelidir.
Memurların emeklilik haklarının daha yaşanabilir standartlara yükseltilmesi gereklidir.
Memur maaşını oluşturan bütün kalemler ile ek ödeme, ek ders gibi tüm ödemelerin emekli keseneğine dahil edilmelidir.
Memur dışındaki personele verilen bayram ikramiyelerinden memurlar da yararlandırılmalıdır.
Yılda iki kez dini bayramlar öncesinde tüm memurlara 'Bayram İkramiyesi' ödenmelidir.
Artan oranlı vergi dilimi uygulamasına son verilerek maaşların vergi dilimi artışından etkilenmemesi sağlanmalıdır. Verilen zamlar vergi dilimleriyle çalışanların elinden alınmamalıdır.
Memur maaşlarına uygulanan vergi dilimi yüzde 15'e sabitlenmelidir."