Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen) Samsun Şubesi geleneksel hale getirdiği doğum günü kutlamalarına bir yenisini daha ekledi. Haziran ayında doğan üyeler kendileri için yapılan sürpriz kutlamada duygu dolu anlar yaşadı.

Aktif Eğitim -Sen Haziran ayında doğan üyelerini sendika hizmet binasında düzenledikleri sahur programı ile bir araya getirdi. Civar ilçelerden de üyelerin katıldığı programda Aktif Eğitim-Sen Samsun Şube Başkanı Sefa Zor, "Eğitim öğretim adına yorucu, yıpratıcı ve yoğun stres altında bir yılı daha geride bıraktık. Eğitimdeki çalkantılar, yapılan uygulamalar, üzerinde sürekli oynanan eğitim sistemi, bazı okullarda idareciler tarafından farklı sendikalara mensup eğitimcilere yapılan baskı ve mobbing uygulamaları, idareci atamaları, ülkenin genel gündemi, öğretmenin ekonomik sıkıntıları ve itibar kaybı gibi binlerce sorunun gölgesinde bir yılı daha bitirdik. Bütün bu sorunlar eğitim dünyasında moral ve motivasyonu olumsuz etkilemiş olsa da, eğitim çalışanlarımızın görevlerini hakkıyla yapmalarına engel olamamıştır." dedi.

Ülkelerine hakkıyla hizmet etmenin ve mutlu nesiller yetiştirmenin dışında başka beklentisi olmadan mesleğinin gereklerini yerine getiren tüm eğitim çalışanları, öğrenci ve velilerimize sevdikleriyle birlikte sağlık, huzur ve başarılarla dolu, kazalardan belalarda uzak bir tatil geçirmelerini dilediklerini belirten Zor, şöyle konuştu: "Her türlü eğitim ve sendikal çalışmalarda istikrarla yanımızda olarak bize destek olup aşk ve heyecan veren bütün üyelerimize, eğitim çalışanı meslektaşlarımıza içtenlikle teşekkür ediyorum.”

Sahur yemeğinin ardından çay eşliğinde yapılan sohbetlerle program sona erdi.