Aktif Eğitimciler Sendikası, Antalya Şubesi tarafından organize edilen iftar programı yaklaşık 650 kişinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Antalya il merkezinde sendikalarına üye olan kişilerin aileleri ile birlikte katıldığı iftar yemeği dualarla başladı. Düzlerçamı Yaşam Parkı’nda yapılan iftar yemeği sonrası konuşma yapan Aktif Eğitimciler Sendikası Antalya Şube Başkanı Erdoğan Polat, Ramazan’ın manevi ikliminde dostlarla buluşmanın sevincini yaşadıklarını söyledi. Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını dileyen Erdoğan Bolat, “Ramazan’ın ne demek olduğunu çok iyi anlamak lazım. Ramazan, sevmek, vermek, kendisi için istediğini Müslüman kardeşi için de istemek, ‘komşusu açken kendisi tok yatan bizden değildir’ hadisi şerifinin vermiş olduğu mesajı anlayabilmektir.” dedi.

Sendika olarak yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgi veren Polat, bugüne kadar üyeleriyle birlikte akıl toplantıları, seminerler, doğa yürüyüşleri, geziler, piknikler düzenleyerek sosyal sendikacılık kavramının içini doldurduklarını vurguladı. Polat, konuşmasını şöyle tamamladı: “Sosyal faaliyetlerin yanı sıra üyelerimizin özlük haklarını korumak adına idari davalar açtık. Öğretmenlik mesleğinin standartlarını yükseltebilmek için hazırladığımız projeler ve eylemlerle sendikamız adına yakışır bir yıl geçirmiştir. Hız kesmeden faaliyetlerine devam edecektir.”